Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
7°C
Oceni objavo

Argotlon: po blatu, pod elektriko, skozi krvavice... do cilja

Naporna telesna preizkušnja - Argotlon - je tudi letos privabila na Vrhniko lepo število navdušencev nad tovrstnimi športnimi podvigi.
Letos je organizator pripavil kar 15 km dolgo progo okoli Vrhnike, na njej pa 40 različnih preprek. Nekatere so bile lažje, druge težje, kot na primer plazenje pod električnim pastirjem, premagovanje živega blata... nekatere celo zabavne, kot je bil spust po drči. V večini so za petnajst kilometrski podvig potrebovali približno tri ure, nekateri tudi dlje ali manj. "Ni lahko. Sprva se ti zdi še zabavno, potem pa začneš trpeti. Najbolje pri tem je, da si v skupini prijateljev, prijateljic, ki drug drugega spodbujamo," je pripovedovala Anja iz okolice Brezovice, ki ji je Argotlon prvi tovrstni podvig. Za Aleša iz logaškega konca pa je Argotlon bil le eden od številnih, ki se jih udeležuje vsako leto. "Ne vem, ampak nekaj je na tem, kar drugi športi nimajo, da se znova vračam: gre za mešanico adrenalina, blata, znoja in druženja." 

Ne glede na čas, ki so ga potrebovali, so bili zmagovalci vsi. Na koncu jih je čakalo močno okrepčilo, senca, tuš in če se jim je še kaj zljubilo: tudi nogomet na milnici. 
Gašper Tominc, foto: Gašper Tominc

Oglejte si tudi