Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
7°C
NED.
23°C
7°C
Oceni objavo

Kaj pomeni biti človek? Moč ljubezni 6/8

Človeška energijska struktura je tako napredna tehnologija, da ji pod soncem ni enake in noben čip ji ne pride blizu ne zdaj ali ne čez 100 let. Bolj, ko se učimo upravljati s tem 'operacijskim sistemom' mehke tehnologije, manj zunanjih nadomestkov potrebujemo. Če se vam zdi, da potrebujete človeške nasvete in rešitve... zdravila, operacije, robote, naprave, računalnike, sisteme, korporacije... da vam olajšajo, zapolnijo, osmislijo, zabavajo in rešujejo življenje, jih le uporabljajte vedoč, da s tem obračate hrbet svoji zmožnosti biti svetlobno bitje pozornosti, ki bi lahko soustvarjala z bogovi.


 

Če pa sodite med tiste, ki se bolj kot gospodarji čutite sužnji človeških izmislekov in spoznavate, da glavnino omejene življenje energije porabite za njihovo pridobivanje, vzdrževanje in posodabljanje, potem boste stopili na ravno nasprotno pot od prvih in zajadrali v svet predaje, zaupanja in ljubezni. Začeli boste uresničevati darilo svobode in izbrali pot Življenja. Kadar ljubimo dovolj, da si damo, kar potrebujemo za oživitev svojskosti in dovolimo toku življenja, da steče skozi in po nas, takrat se uresničimo kot otroci Življenja in opičje oponašalsko tradicijo za vselej pustimo za seboj. 


 

Človek je opičji oponašalec življenja. Nima lastnega vira moči, zato se priklaplja na življenjske vire v podobi stvari (nafta, veter, voda, les...), ne kapne pa mu, da je sam paradni konj Življenjske tehnologije in utripajoč zalogaj moči, ki je že 'priklopljen' na edini Vir, ki ga bo kdaj koli potreboval. Priznajmo to edino odvisnost od Življenja in se prenehajmo boriti z njim tako, da mu pred nos tiščimo svojo 'slavo', utrgano iz njegovih nedrij. Raje utihnimo, mu začnimo prisluškovati in z Njim sodelovati. Otresimo se plagiatorstva in morda sprevidimo, kako vse-prej-kot nedolžna je opičja mema, ki nam daje misliti, da smo z jekleno-betonsko mislijo naprednejši od prvih ljudi, ki so prisluškovali življenju iz zavetja orjaških dreves. 


 

Nismo! Žal poleg globoke izstradanosti svojskosti, tudi podpore orjaških dreves nimamo več. Ostanki nekaterih morda še živijo v beneških kanalih ali v kakem drugem predmetu, a nekdanja slava življenja na zemlji plapola le še v zadnjih plamenčkih. Če mislite, da imate čas za ta premik, vedite, da ga življenje v vas in na zemlji nima. 

 

Prej Ponižnost velikih 5/8 https://solahosta.com/2020/10/28/kaj-pomeni-biti-clovek-poniznost-velikih-5-8/

Sledi Elementarna hrana svojskosti 7/8

Oglejte si tudi