Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Frančišek Asiški in vonj po jeseni

 

 

V Župnijskem vrtcu Vrhnika se mesec oktober začne s spominjanjem na svetnika, ki je imel rad živali, naravo, vso stvarstvo in predvsem je bil velik prijatelj ubogih, njemu pa najboljši prijatelj Bog. Prav nič drugače ni bilo v letošnjem oktobru. Skozi vrata vsake igralnice je stopil sv. Frančišek in se pri njih ustavil, ko so spoznavali otroci njegovo življenje,  njegovo pesem Stvarstvu, ljubezen do narave in živali,  prijateljevali so z volkom in pticami.

 V prvem tednu smo se po dve skupini skupaj podali na Pavlovo transverzalo, imeli igre brez meja za mlajše otroke na zgornjem igrišču in na spodnjem igrišču za starejše.  Pekli smo piškote in pite za starše,  ki so nas skupaj z otroki obiskali na Frančiškovem popoldnevu, 2. 10. 2014. Tam smo imeli čisto pravo tržnico oz. menjavo otroških in odraslih oblačil, otroških igrač in jesenskih pridelkov. Pekli smo slastna jabolka s cimetom in sladkorjem, se igrali na dolgem poligonu in mivki ter sproščeno klepetali. Zamenjali smo igralnico za eno dopoldne, kjer smo drug drugemu pripravili presenečenje za igro.

Frančišek Asiški se je počasi poslovil od nas mi pa smo se podali na spoznavanje jeseni v njenih plodovih, živalih, kako se živali pripravljajo na zimo. V Kaplaniji pa so se otroci podali skozi čas in se prestavili v stare čase in v njihov način življenja. Kot Kekci so si nadeli planinske kape in se podali na izlet, spoznavali koše in košare, ki so jih rabili naši dedki in spoznavali njihov način igre.

Obiskalo nas je lutkovno gledališče Jesenice in skupaj smo iskali izgubljeni lešnik. Lune in Sončki pa so se podali na zimovanje na Četeno Raven kjer so pekli kruh in molzli kravo. Mesec oktober je hitro minil in vsi že gledamo proti novembru in novim podvigom.

 Vsem lep jesenski pozdrav vse do naslednjič, ko se vam znova oglasimo, če pa se nahajate kje v naši bližini pa nas le pridite pozdravit, veseli vas bomo.

 

Majdi Zdešar

Oglejte si tudi