Občine: Brežice, Kostanjevica na Krki, Krško, Radeče, Sevnica Občine: Benedikt, Cerkvenjak, Cirkulane, Destrnik, Dornava, Duplek, Gorišnica, Hajdina, Hoče-Slivnica, Juršinci, Kidričevo, Kungota, Lenart, Lovrenc na Pohorju, Majšperk, Makole, Maribor, Markovci, Miklavž na Dravskem polju, Oplotnica, Ormož, Pesnica, Podlehnik, Poljčane, Ptuj, Rače-Fram, Ruše, Selnica ob Dravi, Slovenska Bistrica, Središče ob Dravi, Starše, Sveta Ana, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Sveti Andraž v Slovenskih goricah, Sveti Jurij v Slovenskih goricah, Sveti Tomaž, Šentilj, Trnovska vas, Videm, Zavrč, Žetale Občine: Borovnica, Brezovica, Dobrepolje, Dobrova-Polhov Gradec, Dol pri Ljubljani, Domžale, Grosuplje, Horjul, Ig, Ivančna Gorica, Kamnik, Komenda, Litija, Ljubljana, Log - Dragomer, Logatec, Lukovica, Medvode, Mengeš, Moravče, Škofljica, Šmartno pri Litiji, Trzin, Velike Lašče, Vodice, Vrhnika Občine: Bloke, Cerknica, Ilirska Bistrica, Loška dolina, Pivka, Postojna Občine: Ajdovščina, Bovec, Brda, Cerkno, Idrija, Kanal ob Soči, Kobarid, Miren-Kostanjevica, Nova Gorica, Renče-Vogrsko, Šempeter-Vrtojba, Tolmin, Vipava Občine: Apače, Beltinci, Cankova, Črenšovci, Dobrovnik, Gornja Radgona, Gornji Petrovci, Grad, Hodoš, Kobilje, Križevci, Kuzma, Lendava, Ljutomer, Moravske Toplice, Murska Sobota, Odranci, Puconci, Radenci, Razkrižje, Rogašovci, Sveti Jurij ob Ščavnici, Šalovci, Tišina, Turnišče, Velika Polana, Veržej Občine: Črnomelj, Dolenjske Toplice, Kočevje, Kostel, Loški Potok, Metlika, Mirna, Mirna Peč, Mokronog-Trebelno, Novo mesto, Osilnica, Ribnica, Semič, Sodražica, Straža, Šentjernej, Šentrupert, Škocjan, Šmarješke Toplice, Trebnje, Žužemberk Občine: Ankaran, Divača, Hrpelje-Kozina, Izola, Komen, Koper, Piran, Sežana Občine: Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi Občine: Bistrica ob Sotli, Braslovče, Celje, Dobje, Dobrna, Gornji Grad, Kozje, Laško, Ljubno, Luče, Mozirje, Nazarje, Podčetrtek, Polzela, Prebold, Rečica ob Savinji, Rogaška Slatina, Rogatec, Slovenske Konjice, Solčava, Šentjur, Šmarje pri Jelšah, Šmartno ob Paki, Šoštanj, Štore, Tabor, Velenje, Vitanje, Vojnik, Vransko, Zreče, Žalec Občine: Črna na Koroškem, Dravograd, Mežica, Mislinja, Muta, Podvelka, Prevalje, Radlje ob Dravi, Ravne na Koroškem, Ribnica na Pohorju, Slovenj Gradec, Vuzenica Občine: Bled, Bohinj, Cerklje na Gorenjskem, Gorenja vas-Poljane, Gorje, Jesenice, Jezersko, Kranj, Kranjska Gora, Naklo, Preddvor, Radovljica, Šenčur, Škofja Loka, Tržič, Železniki, Žiri, Žirovnica Vrhnika
JUTRI
22°C
12°C
PET.
21°C
11°C
Oceni objavo

DECEMBER V ŽUPNIJSKEM VRTCU

 

 

Veseli december se je poslovil in polni novih načrtov smo zakorakali v novo leto. Spomini na decembrske dogodke pa ostajajo in še dolgo se bomo v mislih vračali k njim. 

Kako tudi ne, saj je bilo dogajanje pri nas v tem najlepšem mesecu  res nepozabno. Za pravo praznično vzdušje je bilo treba najprej okrasiti vrtec. Po vseh skupinah smo zato mrzlično izdelovali okraske – ustvarjalo se je, striglo, lepilo in sestavljalo, vse dokler niso nastali čudoviti izdelki, s katerimi smo polepšali igralnice, hodnike, stopnišča in preddverje vrtca. Iz marsikatere igralnice je prijetno zadišalo po sveže pečenih piškotih. Da, tudi piškote znamo speči, še bolje pa nam gre, ko jih je treba pojesti.

V predprazničnih dneh nas je družilo dvoje: vsi smo nestrpno pričakovali prihod praznikov in vsi smo se iz dneva v dan spraševali, kaj bosta naslednjič doživela Polde in Betka. Za tiste, ki tega še ne veste; Polde in Betka sta živalska prijatelja iz zgodbe, ki smo jo skupine prebirale ves december. 

V duhu prihajajočih praznikov smo tudi otroci iz različnih skupin postajali vedno boljši prijatelji. Družila  nas je skupna igra, pesmi in pogovori. Da so bila naša srečanja še prijetnejša, je poskrbel g. Mohor, ki nas je ves mesec obiskoval po skupinah.

December je čas za kulturne dogodke in vsebine in v Župnijskem vrtcu se jih je v tem času zvrstilo kar nekaj. Predstava Teatra Jesenice »Snežak s srcem« nas je spomnila na zimske radosti v naravi, ki smo jih sicer v tem času kar malo pogrešali. Že tradicionalno pa so predstavo za otroke pripravile tudi pridne vzgojiteljice, letos  smo si ogledali »Sapramiško«.

V sodelovanju s starši in zunanjimi sodelavci smo tik pred prazniki pripravili razstavo jaslic.

Pravega pomena praznikov se zavemo tedaj, ko naredimo nekaj lepega za nekoga drugega. V Župnijskem vrtcu smo dokazali, da znamo stopiti skupaj in pomagati tistim, ki pomoč potrebujejo. V okviru akcije »Miklavž za en dan« smo zbrali ogromno materialnih dobrin za pomoči potrebne otroke in starejše ter jim s tem zagotovo polepšali praznike. Zaposleni iz Župnijskega vrtca se iskreno zahvaljujemo vsem staršem in otrokom, ki so pomagali pri zbiranju sredstev. Najlepša hvala vsem!

Ni kaj – december v Župnijskem vrtcu je minil v prijetnem vzdušju, ob medsebojnem sodelovanju in zanimivem dogajanju. Škoda le, da bo treba do naslednjega decembra počakati skoraj leto dni. A brez skrbi, medtem si bomo čas v vrtcu krajšali z drugimi, prav tako čudovitimi doživetji!

Otroci in zaposleni iz Župnijskega vrtca vam želimo zdravo, srečno  in uspešno leto 2020!

Oglejte si tudi