Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

MIni olimpijada

Mini olimpijada je športna prireditev, ki je namenjena vsem učenkam in učencem 2. in 3. razreda. Športna zveza Vrhnika in Olimpijski komite Slovenije sta k sodelovanju povabila vse šole občine Vrhnika, potekala pa je v sredo, 21. 10. 2015.

Tokrat nam je bilo vreme le naklonjeno, saj smo v začetku oktobra morali prireditev odpovedati zaradi padavin. Najprej je zbrane nagovoril vrhniški župan Stojan Jakin, nato pa so se otroci poizkusili v različnih športih. Kot se za olimpijado spodobi, so naše učenke in učenci prebrali zaprisego, prinesli olimpijsko zastavo in prižgali olimpijski ogenj. Tokrat tekmovalnost ni bila v ospredju, saj smo se držali olimpijskega slogana »VAŽNO JE SODELOVATI IN NE VEDNO ZMAGATI.«

Otroci so neizmerno uživali na različnih športnih postajah, katere so vodili predstavniki klubov in društev z Vrhnike ter okolice. Organizatorji so se zelo potrudili tudi z nagradami, saj je vsak otrok prejel majico, diplomo in medaljo, OKS pa je priskrbel zapestnice za vsakega otroka.

Tovrstnih prireditev se na naši šoli redno udejstvujemo, saj smo mnenja, da je pri otroku potrebna skrb za gibanje oz. skrb za zdravje. Hvala organizatorju za povabilo in čestitke za uspešno izvedeno prireditev.

učitelj športa Tadej de Gleria (OŠ Antona Martina Slomška Vrhnika)

Oglejte si tudi