Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
3°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

Ljubljanski maraton

24. oktober je bil dan, ki so se ga veselili vsi šolarji, saj je bil to prvi dan težko pričakovanih jesenskih počitnic. Nekateri učenci pa so se veselili še bolj, saj je bil 24. oktober tudi dan 20. Ljubljanskega maratona, na katerem slomškova ekipa že tradicionalno nastopa.

Za letošnji promocijski tek na 600 in 1600 m od 1. do 5. razreda se je prijavilo 56 učencev, teka pa se jih je udeležilo 42. Na osnovnošolski tekmovalni tek v dolžini 2000 m od 6. do 9. razreda se jih je prijavilo 26, s starta pa se je pognalo 18 najbolj zagretih atletov. Škoda, da na tek niso prišli vsi prijavljeni, saj je bila prireditev organizirana na vrhunskem nivoju, zato marsikomu ostane v lepem spominu, svoje je dodalo še idilično jesensko vreme.

Medalje nismo osvojili, sta se ji pa s 5. mestom zelo približala Tia Robida iz 9. b in Matevž Ogrin iz 7. a, saj ju je le nekaj sekund ločilo od zmagovalnega odra. Čestitke obema pa tudi vsem ostalim, ki so se potrudili in športno zastopali našo šolo.

Velika hvala staršem, ki so pripeljali svoje otroke v Ljubljano in jim s tem omogočili sodelovanje na največji slovenski športni prireditvi, njihovi srečni in zadovoljni obrazi po končanem teku povedo veliko in so za vse največja nagrada.

Hvala tudi učiteljski ekipi, ki je poskrbela, da so se naši učenci v tej nepregledni množici tekačev počutili varno in sproščeno.

Matjaž Bajec, učitelj športa na OŠ Antona Martina Slomška Vrhnika

Oglejte si tudi