Logo MojaObčina.si
DANES
26°C
11°C
JUTRI
21°C
11°C
Oceni objavo

Prvi trije dnevi tabora

Kot že 49. leto zapored se je prvega avgusta začel tabor mladinskega odseka. Letos taborimo na Pokljuki – Rudno polje in na taboru je 40 otrok. Razdeljeni smo v štiri skupine. Kot že vrsto let je prva tura skupna, letos smo se podali do planine Zajamnik, kjer se nam je odprl čudovit pogled na celotno paleto južnih bohinjskih gora – Peči (Črna prst, Rodica, Vogel, Šija, Podrta gora, Bogatin), proti severu pa nas je razveselil nas očak – Triglav, s svojimi podložniki (Rž, Rjavina, Škrlatica …). Videli smo tudi Bohinjsko jezero, ki ga je Rudnica prepolovila na pol, J.

 

Po turi smo se razdelili v štiri skupine. Prva skupina se je naslednji dan podala na Viševnik, se spustila na Srenjski preval in Jezerce, od tam pa na preko Studorskega prevala na Ablanco, ki je bil drugi dvatisočak v tem dnevu. Nato je sledil spust v tabor preko planine Konjščice. Druga in tretja skupina se nista povzpeli na Ablanco. S 4. skupino smo se srečali na Jezercih in skupaj nadaljevali pot domov.

 

V soboto so prve tri skupine osvajale Debelo peč in jo tudi vse uspešno osvojile. Pot smo nadaljevali po grebenu, Mrežce, Lipanski vrh … Sam sestop z njega je pa vsaka skupina ubrala po svoje. Četrta skupina se je podala do planine Javornik, kjer jim je sirar predstavil postopek izdelave skute in sira. Navdušenje otrok je bilo izjemno.

 

Naše podvige v prvih treh dneh si lahko ogledate v foto galeriji.

 

Besedilo in fotografije: Mladinski odsek

Oglejte si tudi