Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

POMEMBNE INFORMACIJE - KORONAVIRUS - 12.3.2020

Spoštovani občani, 

 

Sinoči smo dobili prvi pozitiven primer okužbe s koronavirusom na našem področju. Temu se ni bilo možno izogniti, lahko pa naredimo veliko za nadaljnje zmanjšanje tveganj. Predvsem z vsemi ukrepi, ki jih priporočajo zdravstveni strokovnjaki (glejte internetne strani Ministrstva za zdravje, NIJZ in tudi stran našega ZD). V našem primeru je oseba ravnala popolnoma pravilno in tako ni po nepotrebnem širila virusa in tudi našemu zdravstvenemu osebju omogočila, da lahko še naprej delamo. Hvala.

 

V našem zdravstvenem domu smo že v ponedeljek uvedli določene spremembe. Odprt je samo en vhod v ZD, to je vhod NMP nasproti Mercatorja. Tu vas pričaka oseba, ki vas bo povprašala po določenih informacijah in potem usmerila naprej. 

 

Prosimo vse, da se najprej telefonsko ali po elektronski pošti obrnete na ambulante. Veliko stvari boste lahko rešili brez prihoda v ZD. Če to ne bo šlo, boste dobili termin za obisk. Prosimo vas, da ne prihajate več kot 10 minut pred dogovorjenim terminom. Tako ne bo preveč oseb istočasno v čakalnici. 

 

Z današnjim dnem po odredbi MZ začasno ukinjamo večino preventivnih programov.

 

Z odgovornim ravnanjem poskrbite zase in za druge.

 

Roman Strgar, direktor ZD Vrhnika

Oglejte si tudi