Logo MojaObčina.si
JUTRI
10°C
4°C
PET.
16°C
2°C
Oceni objavo

Občina prižgala zeleno luč za gradnjo planinske koče na Planini

Kako hitro beži čas, saj je minilo že dobrih 55 let, kar šteje planinsko zavetišče na Planini. Zavetišče zaradi množičnega obiska enostavno poka po šivih, kajti od same postavitve dalje se s stavbo ni kaj dosti dogajalo, razen nujnih vzdrževalnih del in mnogih posodobitev, da je lahko zavetišče normalno delovalo.
V začetku leta se nam je porodila misel, ki je že dolgo tlela v nas, da na Planini zgradimo novo planinsko kočo. To nalogo je po sklepu Upravnega odbora prevzel Gospodarski odsek Planinskega društva Vrhnika.

Mesečno sestankovanje in na koncu leta dogovarjanje s predstavniki občine in svetniških skupin je obrodilo sadove. Sprejet je bil sklep, da se z Odlokom o proračunu Občine Vrhnika za leto 2016 nameni sredstva tudi za pridobitev dokumentacije in dovoljenj, potrebnih za izgradnjo nove planinske koče.

Gospodarski odsek je že pridobil lokacijsko informacijo, ima že izdelano idejno zasnovo, konec marca 2016 pričakujemo gradbeno dovoljenje, po pridobitvi le-tega začnemo z zbiranjem finančnih sredstev (prostovoljni prispevki, donacije, sponzorstva, …). V začetku pomladi leta 2017 začnemo z izgradnjo nove koče, ki naj bi začela obratovati še isto leto, v pozni jeseni.

Vsem, ki ste nas podprli pri naši ideji in dosedanjem delu, se lepo zahvaljujemo z željo, da nam še nadalje stojite ob strani, kajti pri tako velikem zalogaju bo potrebno še naprej sodelovanje celotne lokalne skupnosti.

Na koncu naj vam zaželimo prijazne decembrske praznike in srečno novo leto 2016.

 

Planinsko društvo Vrhnika

Gospodarski odsek

Oglejte si tudi