Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
12°C
JUTRI
16°C
4°C
Oceni objavo

Začeli bodo z notranjo obnovo nekdanje šivalnice IUV

Konec decembra 2012 se je občina s projektom Kulturni center s knjižnico prijavila na razpis Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, v okviru katerega se je potegovala za sredstva Evropskega sklada za regionalni razvoj s sofinanciranjem države.
Kot smo že poročali, je občini uspelo. Tako je upravičena do sredstev v višini 457.409,70 €, pri čemer predstavljajo namenska sredstva Evropskega sklada za regionalni razvoj 85% delež, 15% pa zagotavlja Republika Slovenija. Navedena sredstva so združena sredstva z občinami Horjul, Log – Dragomer in Borovnica, ki niso prijavljale svojega projekta in so deleže odstopile v korist našega projekta.

 

16. avgusta so bila na račun Občine Vrhnika že nakazana sredstva države in EU v višini nekaj več kot 429 tisoč evrov, do preostalega zneska, nekaj več kot 28 tisoč evrov, pa bo občina v skladu s pogodbo upravičeni v letu 2014.
 

Sam strošek knjižnice skupaj s stavbo je bil ocenjen na 2.018.000,00 EUR z DDV, od tega je nakup stavbe IUV v lanskem letu znašal 1,1 milijon evrov. »Konec julija 2013 smo uspeli pripraviti, uskladiti in objaviti javno naročilo za obnovo Kulturnega centra s knjižnico. 26. 8. je bilo tudi odpiranje ponudb, 3. septembra pa smo izdali odločbo, da javno naročilo zaupamo podjetju ZIR d.o.o. za ponudbeno vrednost  820.501,19 EUR – skupaj z 22% DDV,« je zapisal podžupan Janko Skodlar. »Dosežena vrednost del je nižja od projektantske ocene predvidenih stroškov in je v okviru zagotovljenih proračunskih sredstev.«
 

Dela po pogodbi zajemajo: ureditev dela avle skupaj z vetrolovom, prostorom za čistila in stopniščem za potrebe dostopanja do knjižnice ter ureditvijo večjega dvigala; v medetaži ureditev upravnega dela knjižnice skupaj s skladišče knjig, servisnimi prostori in sanitarijami; ureditev glavnega prostora knjižnice v prvem nadstropju, ki ga sestavlja večji glavni prostor z izposojevalnim delom, čitalnico, mladinskim in otroškim delom, sanitarni blok s čajno kuhinjo, tehnični jašek, dvigalo ter štirje prostori namenjeni domoznanstvu predavanju in učenju, med katerimi bo tudi računalniška učilnica.

 

Izvajalec mora dela dokončati do 30. aprila 2014. (gt)

Oglejte si tudi