Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
SOB.
25°C
7°C
Oceni objavo

V petek na Predvolilni golaž

Po nedeljskem soočenju županskih kandidatov, se mnogim postavlja po Vrhniki vprašanje, kdo bo dobil večino oziroma ali bo bitka sploh dobljena v prvem krogu. Večjih sprememb pri podpori kandidatov ni: Petra Gabrovška podpirata SD in lista Povezujemo Vrhniko. Viktorja Sladiča, sicer kandidata Liste za razvoj Vrhnike in podeželja, od včeraj dalje podpira DeSUS, Daniela Cukjatija pa podpirajo SMC, SDS, NSi in lista ZaLajf.

Vrhniška občina je razdeljena na dve volilni enoti. V prvi se za mesto v občinskem svetu poteguje 78 kandidatov in kandidatk strank in list (SMC, DeSUS, SD, SLS, Levica, NSi, SDS, Zeleni Slovenije, Dobra država, Lista ZaLajf, Povezujemo Vrhniko, Lista za razvoj Vrhnike in podeželja,), v drugi pa 77 kandidatov (SLS, Franjo Čretnik in skupina volivcev, Lista za razvoj Vrhnike in podeželja, Desus, Levica, NSi, Dobra država, Zeleni Slovenije, SDS, Lista ZaLajf, SMC, Povezujemo Vrhniko in SD).

Županski kandidati so se v večini krajev po občini že predstavili, če pa vas podrobneje zanimajo njihovi programi, predlagamo, da obiščete njihove facebook profile ali spletne strani (Peter Gabrovšek, Viktor Sladič, Daniel Cukjati). Sicer pa se boste lahko z županskimi kandidati, kandidati strank in list pogovorili kar v živo ta petek popoldne na Predvolilnem golažu na Sodnijskem trgu. Svoj prihod je napovedalo 12 list, strank in županskih kandidatov.

 

Gašper Tominc

Oglejte si tudi