Logo MojaObčina.si
JUTRI
24°C
13°C
PON.
26°C
12°C
Oceni objavo

Slavnostna akademija: zlato plaketo prejela Mavsar in Novak

Vrhnika, 22. december – V Cankarjevem domu Vrhnika je potekala slavnostna akademija Občine Vrhnika in praznovanje Dneva samostojnosti in enotnosti. Na slavnostni akademiji so podelili občinska priznanja.
Zlato plaketo sta prejela akademski kipar in vsestranski umetnik mag. Bojan Mavsar in pobudnik ter gonilna sila gradnje koče na Planini nad Vrhniko Roman Novak. Srebrno plaketo so prejeli vsestranska pozitivka in dolgoletna prostovoljka Milena Svenšek, Župnijska Karitas Vrhnika, ki je letos praznovala 30 let obstoja in PGD Drenov Grič – Lesno Brdo, ki beleži vrhunske rezultate na področju gasilskega tekmovanja, društvo pa bo čez dve leti obeleževalo stoletnico obstoja. Bronasto plaketo sta prejela Andrej Verbič, dolgoletni mentor Folklorne skupine Bistra in Jaka Jerina, akademski glasbenik, profesor glasbe, pred dvema letoma pa je z avtorsko skladbo zmagal na tekmovanju World Projects Composition Competition v Združenih državah Amerike. Priznanje župana sta prejela projekt Prostofer (brezplačno nudenje prevozov za starejše) in Društvo upokojencev Vrhnika, ki je letos obeležilo sedemdeseti jubilej.

Slavnostni govor, v katerem sta poudarila pomen nagrajencev in se jim tudi zahvalila, sta imela podžupanja Bernarda Kropf in podžupan Jože Malovrh. Za kulturni program so poskrbeli Lado Jakša, Tone Kuntner in Darja Švajger. Prireditev je povezovala Jasmina Spahalić.

Več o dogodku v Našem časopisu.


Gašper Tominc 

 

Oglejte si tudi