Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
7°C
JUTRI
27°C
8°C
Oceni objavo

Zastoji, zastoji ...

Zadnje čase je vedno več prometnih zastojev v središču mesta. V večini primerov so razlog gradbena dela na cestiščih, ki predstavljajo glavne vpadnice do Ljubljane. Tako je na relacija Črna vas - Podpeč, pri križišču z Ižansko cesto, popolna zapora ceste zaradi njene obnove. Predviden datum zapore je do 11. oktobra 2022. Obvoz je speljan preko Matene in Tomišlja, a tudi na relaciji Podpeč in Tomišelj potekajo dela, zato je tam pomična enosmerna zapora. Dela naj bi končali do 20. aprila. 
Zaradi omenjenih zapor se nekateri Borovničani odločajo za prihod v prestolnico preko Vrhnike, posledično pa tako množičnega prometa semafor pri Črnem orlu ne zmore. V jutranjih konicah zastoji segajo do sredine verdskega polja. Na DRSI smo naslovili vprašanje glede podaljšanja zelenega intervala v križišču pri Črnem orlu.
Hkrati pa v samem središču mesta pri Mantovi poteka sanacije kanalizacije, ki je križišče prikrajšalo za en vozni pas. Posledično v jutranjih konicah prihaja do zastojev vse do logaškega klanca. Dela naj bi bila zaključena v teh dneh, zato se gre nadejati, da se bodo vsaj na tem delu v kratkem izboljšale razmere.

Še opozorilo pred prihajajočimi prazniki: od četrtka do ponedeljka, med 14. in 18. aprilom, pričakujejo daljše zastoje na ljubljanski obvoznici ter na primorski avtocesti iz Vrhnike proti Ljubljani. (gt)

Oglejte si tudi