Logo MojaObčina.si

Vrhnika

DANES
21°C
9°C
JUTRI
20°C
12°C
5420

Prejeli smo: Stezo za karting bodo odstranili,2.

Ja , kar zahvalil bi se novinarju Dnevnika, g. Andražu Rožmanu, za prispevek z gornjim naslovom v sredinem (30/10-2019) Dnevniku. Je kot dopolnilo mojemu objavljenemu prispevku pred 14 dnevi na vrhniški spletni strani in 28 /10-2019 Našem Časopisu z naslovom Parkirišče v Sinji gorici.

Ja res je. Kohezijska politika je tukaj stroga in ne dovoljuje vsaj pet let, da se parkirišče uporablja za druge namene, v tem primeru stezo za karting, saj je vrhniška občina kršila pogodbo o sofinanciranju parkirišča P +R. Zato je ministrstvo za infrastrukturo pozvalo občino naj do 7/11 2019 stezo odstrani. Kot so zapisali na ministrstvu, se spremljanje naložbe nadaljuje v petletnem obdobju, ki bo poteklo 14. oktobra prihodnje leto. Ministrstvo naj bi kršitev pogodbe zaznalo na licu mesta.Tako v prispevku AR.
No, tu se bi drznil dopisati. Kot je meni poznano, ministrstvo ni samo ugotovilo kršitev občine, ampak naj bi bila občina »zašpecana« s strani zaskrbljenih, ki zaradi tega verjetno ne morejo parkirati. V anonimki je vse preveč točnih podatkov, da bi to pripisali zgolj neki prizadeti skupini, ampak je bil namen povsem drugi.
Kot občinski svetnik povem, da nas je pred približno pol leta župan seznanil, da je občina drugi, desni, večji del parkirišča v Sinji gorici dala v najem, ker je prazno, saj se dela škoda. Parkirišče je bilo namreč zgrajeno leta 2015 v mandatu prejšnjega župana
Tu se čudim ministrstvu, ki je vsaj tri leta spremljalo naložbo, pa ni nič ukrenilo ob praznem parkirišču. Kot vemo, je kohezijska politika za programe določila varovala izvedbe projektov s kohezijskimi vložki v institutih kot je: Organ upravljanja, Organ za potrjevanje in Revizijski organ, ki preverjajo sisteme in projekte. Je bila opravljena študija, ki utemeljuje izvedbo projekta R+P v Sinji gorici? Kot je slišati, sta bili opravljeni dve študiji - no, ne vem.
Če sem odkrit, se mi tudi cena gradnje zdi previsoka, skorajda 600.000 €, kot da bi bil pesek za izgradnjo iz samega "Zlatokopa".
Na zadnji seji občinskega sveta sem kot občinski svetnik DeSUS-a pismeno predlagal revizijo gradnje zdravstvenega doma na Vrhniki, na naslednji 7/11-2019 bom predlagal še revizijo smiselnosti gradnje parkirišča P+R v Sinji gorici. Predlagam Ministrstvu za infrastrukturo, da pri tej reviziji združimo moči. Naj pa zopet pripomnim, da je na vse gradnje oktobra 2017 že opozoril Nadzorni odbor občine, češ da so neprimerne in slabo pripravljeni projekti..., za kar se sedaj vedno bolj kaže, da je imel nadzorni odbor občine še kako prav. Prejšnji župan je vse opozorila s premočjo glasovanja negiral.

Vid Drašček Vrhnika

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi