Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
3°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

Poslej po asfaltu na Mavsarijo

Ligojna, 24. november – Manjši zaselek Mavsarija, ki leži nad Ligojno med vrhniško in horjulsko občino, je bil zadnji petek v novembru v središču pozornosti. Tamkajšnji domačini so se veselili nove pridobitve, ki bo povečala dostopnost tega konca in hkrati tudi udobnost bivanja – 750 metrov novega asfalta.
»Ta investicija je dokaz dobrega medobčinskega sodelovanja. Pretežni del prebivalcev Mavsarije je namreč v horjulski občini, medtem ko dostopna cesta poteka po vrhniški občini,« je na slovesnem odprtju povedal vrhniški župan Stojan Jakin. Dokončne številke še niso znane, a po pogodbeni vrednosti naj bi odvodnjavanje in asfaltiranje stalo dobrih 58 tisoč, od katerega je 30% prispevala občina, 70% pa KS Ligojna in krajani. Pripravo terena pred asfaltiranjem je krila izključno občina v višini približno 30 tisoč evrov. Naj omenimo, da je delež pet tisoč evrov primaknila tudi horjulska občina.

Peter Kogovšek, predsednik KS Ligojna je dejal, da je ideja o asfaltiranju te relacije stara že deset let, pred nekako tremi leti pa so k temu tudi resneje pristopili. Kot je še dejal, ga veseli, da je uspelo in da so krajani zadovoljni. Dogodek, ki ga je s svojim petjem popestril Trio Žažar, je doživel vrhunec z rezanjem slavnostnega traku, ki ga je tokrat prerezal samo župan. (gt, foto: gt)

Oglejte si tudi