Logo MojaObčina.si

Vrhnika

DANES
3°C
3°C
JUTRI
0°C
-4°C
Deli
12524

Parkiral, odšel v zdravstveni dom in dobil listek

Na nas se je obrnil bralec, ki ga je zmotilo, da je pred Zdravstvenim domom prejel globo redarjev, ker je parkiral na modri coni. »Totalni absurd in nedojemljivo mi je da grem z otrokom na pregled do pediatra za 25 minut in ko pridem ven, dobim obvestilo od redarjev ter kazen, zakaj zato ker sem bil z otrokom pri pediatru?« se je jezil in predlagal, da bi pri zdravstvenem domu postavili znak, da je parkiranje dovoljeno samo uporabnikom zdravstvenega doma ter tako pacientom zagotovili parkirni prostor.

 

Za pojasnilo smo se obrnili na občino, kjer so nam posredovali odgovor redarske službe, in sicer, da je parkiranje pred zdravstvenim domom brezplačno, a je omejeno na dve uri, vozniki pa morajo čas prihoda označiti s parkirno uro. Občina se je za tako ureditve parkiranja odločila, ker so parkirišča pred to ureditvijo uporabljali tisti, ki niso bili koristniki storitev Zdravstvenega doma.

Kot so nam sporočili z občine, lahko slednja vedno ob sodelovanju javnega zavoda sprejme drugačno ureditev parkiranja, samo potrebno je zagotoviti dostopnost in določeno število parkirišč za uporabnike. Na občini so še dejali, da so v bližini dodatna parkirišča (Trg Karla Grabeljška), kjer parkiranje ni časovno omejeno in jih lahko vsi koristijo – res pa je tu problem, ker kar nekaj občanov to parkirišče uporablja za celodnevno parkiranje, medtem ko se sami odpravijo na avtobus.

 

 

Gašper Tominc

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij