Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

Obvestilom staršem otrok iz Vrtca Vrhnika

Spoštovani starši, obveščamo vas, da je Vlada Republike Slovenije, 29. 4. 2020, na podlagi ocen in predlogov Ministrstva za zdravje sprejela »Okvirni načrt sproščanja omejitvenih ukrepov«, v katerega je vključena tudi predšolska vzgoja.

Ministrica za izobraževanje, znanost in šport, prof. dr. Simona Kustec Lipicer, je včeraj poslala obvestilo iz katerega je razvidno, da se bodo ukrepi na področju predšolske vzgoje začeli postopno sproščati od 18. 5. 2020 dalje.

Na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport v sodelovanju s predstavniki Ministrstva za zdravje, Nacionalnega inštituta za javno zdravje, Zavodom za šolstvo Republike Slovenije, predstavniki ravnateljskih združenj, predstavniki Sindikata vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije in predstavniki Zveze aktivov svetov staršev Slovenije pripravljajo dokument s podrobnejšimi informacijami.

Podrobnejša navodila in smernice, ki jih bomo prejeli s strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport vam bomo posredovali konec tega oz. v začetku prihodnjega tedna, ko bomo seznanjeni z vsemi potrebnimi protokoli za ponovno delovanje vrtcev. 

Vsi zaposleni se bomo potrudili, da se bodo otroci lahko vrnili nazaj v prijetno in čisto okolje vrtca.

 

Prijazno vas pozdravljamo zaposleni Vrtca Vrhnika.
Anita Čretnik,
ravnateljica

Oglejte si tudi