Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
12°C
4°C
Oceni objavo

Letovanje otrok na Debelem rtiču

V okviru dobrodelnega projekta Pričarajmo nasmeh, je podjetje TUŠ tudi letos omogočilo počitnice 500 otrokom iz socialno šibkih družin. V 15 letih so tako na slovensko obalo popeljali več kot 7.000 otrok iz vse Slovenije ter mnogim med njimi omogočili prvo izkušnjo z morjem. Med njimi je bilo tudi osem otrok iz občin Vrhnika, Borovnica in Log Dragomer. 

Sproščeno druženje z vrstniki, morske dogodivščine, gibanje v naravi in obilo zabave so bili skupni imenovalec letovanj v Mladinskem zdravilišču in letovišču Rdečega križa Slovenije na Debelem rtiču.
Otroci so tekom dneva nizali nepozabna doživetja med vodnimi igrami, treningi nogometa, igro odbojke in podobnimi športnimi aktivnostmi, zvečer pa so se zabavali v amfiteatru na plaži med plesom z glasbenimi željami in kino večerom ter izborom miss in mistra Rtiča, svoj talent so pokazali tudi na prireditvi »Rtič ima talent«
Na naravoslovnih delavnicah so spoznavali značilnosti okolja. Vrhunec letovanja za mnoge otroke, je predstavljalo plavanje in izlet z ladjico do Kopra.
Letovanje je bilo skrbno pripravljeno in otroci, ki sicer ne bi šli na morje, so preživeli prečudovite počitnice.

Oglejte si tudi