Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
15°C
2°C
Oceni objavo

Drenovski gasilci: olimpijada, prihajamo!

Vrhnika, 19. julij – V nedeljo se je mladinska ekipa PGD Drenov Grič – Lesno Brdo odpravila na gasilsko olimpijado v Celje. Tekmovalni nastop bodo imeli v četrtek zjutraj. Fantje so na vajah dosegali čase, s katerimi si lahko obetajo olimpijsko medaljo. Po treh »neuspelih« olimpijadah bi si jo zaslužili!
Obiskali smo jih v petek, na vaji na Drenovem Griču, zadaj za podjetjem Trnovec. Tam imajo postavljen poligon, ki pomeni polovico tekmovalnega nastopa, drugo polovico predstavlja štafeta. Mentorja Sebastjan Zdešar in Tine Vojska sta pojasnila, da je njihov čas na poligonu 36 sekund, kar sodi v zmagovalni vrh tekmovanja. »Imamo 36 sekund, kar je odličen čas. Na tekmovanju bomo lahko kakšno sekundo počasnejši, saj je odvisno kako utečene so vedrovke. A po drugi strani to niti ni pomembno, ker bodo vse ekipe uporabljale enake vedrovke, zato bomo imeli vsi enake pogoje.« Tine je dodal, da morajo odteči tudi 400-metrsko štafeto. »Pretekle dni smo vadili v Postojni, ker imajo olimpijski krog s tartanom. Če bomo izvedli brez napak, smo v špici.«

Zaradi dobrih časov ekipo preveva velik optimizem. Morebitna medalja bi bila obliž na rano iz preteklih olimpijskih tekmovanj, kajti »Drenovcem« se je medalja, kljub dobri pripravljenosti, vedno izmaknila. »Leta 2015 smo bili na olimpijadi na Poljskem, dve leti kasneje v Beljaku in leta 2019 v Švici. Vedno smo imeli smolo: ali je prišlo do poškodb v naši ekipi tik pred začetkom tekmovanja ali pa so nam jo zagodli sodniki,« je povedal Sebastjan, ki sta s Tinetom, kot mladinca sodelovala na vseh treh olimpijadah. Upata, da jim tokrat končno uspe in da bo trud, ki so ga vložili, poplačan. Na tekmovanje se namreč pripravljajo že od zimskih mesecev dalje, ko so začeli delati na telesni pripravljenosti in krepili ekipni duh. »Gremo na vse ali nič in seveda na zmago!« je bil jasen Tine.

Ekipo sestavljajo: Bor Jelovšek, Jakob Vojska, Jernej Osredkar, Domen Oblak, Jaka Zdešar, Nejc Metelko, Žan Oblak, Domen Keršmanc, Vid Bizjak, Nal Zalokar in Andraž Mihelič. Ekipa se je z mentorjema odpeljala v nedeljo v Celje, kjer bodo nastanjeni do konca tedna. Dnevi do četrtka zjutraj, ko jih čaka tekmovanje, bodo zagotovo zelo dolgi. Čaka jih še veliko treningov, v četrtek zjutraj ob 9:10 pa šlo zares. Držimo pesti, da jim uspe. Vabljeni tudi v navijaške vrste! Fantje bodo potrebovali vašo podporo.

 

Gašper Tominc, foto: GT in FB DG-LB

Oglejte si tudi