Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
10°C
5°C
Oceni objavo

Donacije za požar na Krasu

V zadnjih dnevih se je razvilo kar nekaj polemik glede SMS akciji GASILEC5 na 1919, kam gredo sredstva in na kakšen način se bodo porabila.
Na spodnji povezavi je predsednik GZS Janko Cerkvenik na kratko razložil "tematiko":
https://www.radio1.si/84276/kam-gre-denar-ki-ga-doniramo-gasilcem-anja-ramsak-in-robert-roskar-sta-temu-vpr
Za osebe, ki želijo na splošno darovati sredstva za gasilce, to lahko storijo tako da pošljejo SMS: GASILEC5 na 1919.
Ta sredstva gredo na krovno organizacijo gasilcev GZS, ki bo sredstva delila po ključu (ki ni še določen). Na posnetku je navedeno, da se bodo zbrana sredstva porabila za nakup nove opreme, ki je bila poškodovana na intervenciji na Krasu.
Sredstva za društva Gasilske zveze Vrhnika (ki jo sestavljajo poveljstvo Vrhnika, poveljstvo Borovnica, poveljstvo Log-Dragomer) se lahko nakaže tudi na transakcijski račun Gasilske Zveze Vrhnika številka SI56 0202 7001 0780 295 SKLIC kras2022 . Sredstva se bodo namenila za pokritje stroškov in opreme ter nakup nove specifične opreme za gašenje, ki bo predana društvom v naši gasilski zvezi.
Za osebe, ki želijo sredstva darovati določenemu društvu to lahko storijo tako, da željeni znesek nakažejo "direktno" na TRR izbranega društva.
Donacije, ki jih bodo prejela društva na TRRje, bodo društva lahko porabila za nakup opreme "po lastnih željah in potrebah".
Seveda lahko predsedniki in ostali člani društev promovirate "direktne" donacije na vaše društvo, nikakor pa ne povzročati dvomov v "SMS akcijo" GASILEC5 na 1919 in s tem manjšati kredibilnost GZS.

Za več informacij se lahko obrnete na predsednika Gasilske zveze Vrhnika
Vinko Keršmanc
041 408 853

Oglejte si tudi