Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
7°C
Oceni objavo

Dan državnosti: potrebujemo enotnost

Vrhnika, 25. junij – Osrednji govornik na občinski proslavi ob Dnevu državnosti, ki je potekala v Parku samostojnosti v središču mesta, je bil predsednik državnega zbora Milan Brglez.
Ta je v svojem govoru med drugim dejal, da si nihče ne sme lastiti zaslug za zmago nad agresorko vojsko Jugoslovanske armade, pač pa gre za skupen projekt naroda, kjer ima po njegovem tudi Vrhnika pomembno mesto. Dejal je še, da je zanj osebno največja bolečina ta, da smo se v letih po osamosvojitvi kot narod razdvojili in da kot taki težko najdemo dobre skupne rešitve za sedanjost in za prihodnost. Po njegovem moramo to preseči: iskati moramo kar nas združuje in ne kar nas razdvaja. Podobno – o enotnosti naroda, ki je bil nekoč eno, danes pa je razdvojen – je razmišljal tudi župan Stojan Jakin, ki je govor sklenil s pozivom občanom, naj bo na Vrhniki drugače: naj šteje vsebina in ne embalaža.

Prireditve sta se kot gosta med drugim udeležila tudi podpredsednik Državnega zbora in »vrhniški poslanec« Primož Hainz ter poveljnik Poveljstva sil Slovenske vojske Milko Petek.

Dobre pol ure dolg program, ki so ga začeli veterani vojne za Slovenijo s tako imenovanim veteranskim dejanjem, so popestrili recitatorska skupina MePZ Mavrica Vrhnika, Pihalni orkester Vrhnika in župnik Blaž Gregorc z molitvijo za domovino. Prireditev je povezovala Mirjam Suhadolnik. (gt, foto: gt)

Oglejte si tudi