Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
7°C
SOB.
23°C
7°C
Oceni objavo

Veselo novoletno druženje v Podlipi

Na Štefanovo smo imeli v Podlipi tradicionalno srečanje starejših iz Smrečja in Podlipe. Udeležilo se ga je veliko krajanov, nekaj jih je prišlo prvič – in prav njih smo se najbolj razveselili. Dobra volja ki je vselej prisotna, navdihuje in osrečuje,  je nalezljiva in v nas pušča dolgotrajno sled. To so naši ljudje, kleni in ponosni. To so ljudje,  ki cenijo stisk roke in pogled v oči. S prisotnostjo nam vedno znova sporočajo,  da je potrebno živeti in použiti sleherni dan do popolnosti.

Prav novoletno druženje je priložnost, da se jim lahko zahvalimo, za njihov zgled, za vse dobro kar postorijo za našo skupnost.  Živimo v času velikih družbenih sprememb -  modrost, razumnost in potrpežljivost naše zlate generacije pa nam vedno znova daje trden oprijem, da se ne izgubimo v vrvežu ponorelega sveta – in zato smo jim iskreno hvaležni.

Druženje smo začeli z sveto mašo v podlipski cerkvi, ki jo je daroval župnik g. Ladimir Jaksetič. V vedno odlični podlipski gostilni Jurca pa so nas po maši lepo sprejeli in pripravili odlično pogostitev, za prešerno  vzdušje pa je poskrbel Jošt Cankar s harmoniko.

Imeli smo se res lepo, prijetno druženje smo zaključili z voščili, z dobrimi željami  in obljubo da se prihodnje leto spet snidemo.

 

Ks Podlipa – Smrečje Boštjan Jurjevčič

 

Oglejte si tudi