Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
2°C
PON.
12°C
2°C
Oceni objavo

Domača kuhna pa to ...

Napočil je 15. maj in z njim finalno tekmovanje v kuharskih veščinah avtohtonih lokalnih posebnosti "Domača kuhna pa to ..." Ob 11. uri smo začeli - stisnjeni ob majhni delavni površini v veliki dvorani dvorca Zemono. Vse nam je "padlo dol", ko smo zagledali dekoracije ostalih tekmovalcev. Trenutek panike in zmede, nato je delo steklo. Spomnili smo se, kako smo se učili, in vse skuhali ob pravem času - bilo je izredno dobro! Vmes pa fotografi, kamere, intervjuji, žirija si neprestano nekaj zapisuje - urezati se nismo smeli, saj je naša mentorica pozabila "flajštre".

Jedi smo predstavili žiriji, pred ocenjevalci smo se izkazali kot dobri poznavalci kulinarike našega kraja. Žirija se je umaknila v poseben prostor - dolgo smo čakali. No, končno! Seveda, sledili so govori, zahvale, "naj zgodbica o potovanju s fičotom", za katero smo dobili 3000 glasov in pristali na 4. mestu.

Držali smo se za roke, obrazi so bili resni ... Rezultati so bili razvrščeni po abecednem redu skupin - nas ni bilo med njimi ... In od zdaj dalje Tijan ne mara polente. Jošt je zaigral še zadnji akord in igra je bila končana.

Ne smemo pa pozabiti, da so bile naše spomladanske počitnice še posebej zanimive. Izbrali so nas za snemanje kulinarične oddaje "Zabeljeno po ameriško", ki je potekalo v gostilni Pečarič v Ljubljani in se ravno zdaj prikazuje ob nedeljah na POP TV. Vrhunski kuharici iz Amerike smo pokazali, kako se pripravljajo vrhniški štruklji s suhimi slivami. Izkušnja je bila nadvse zanimiva. Pogovarjali smo se po angleško in bili deležni posebne pozornosti in zahvale z ameriške ambasade v Ljubljani. Kot finalisti v kuharskih veščinah domačih jedi pa se bomo pokazali še na Pogačarjevem trgu v Ljubljani, 8. 6. 2013, skupaj s folklorno skupino naše šole in našim harmonikašem Joštom. Pridružite se nam! Za naslednje šolsko leto pa - nihče ne ve, česa se bo naša mentorica še spomnila!

skupina Barjanci iz OŠ Antona Martina Slomška Vrhnika z mentorico

Oglejte si tudi