Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
7°C
SOB.
23°C
7°C
Oceni objavo

Zaključni koncert orkestrov

Vrhnika, 5. junij – Vrhniški osrednji kulturni hram je bil še enkrat nabito poln, kajti verjetno ni bilo starša ali ožjega sorodnika, ki si ne bi prišel ogledat nastop sina ali hčere, ki igra v katerem od orkestrov Glasbene šole Vrhnika.
V poldrugi uri dolgem programu so se predstavili trije orkestri. Prvi aplavz publike je prejel mladinski pihalni orkester pod taktirko dirigenta Jake Jerina, ki ga vodi od lanske jeseni. Orkester se je od tedaj predstavil že na decembrskem prazničnem koncertu, na nastopu za učence OŠ Ivana Cankarja Vrhnika, pred kratkim pa tudi v sodelovanju s Pihalnim orkestrom Vrhnika. Orkester je na Canakrjevem odru nastopil s štirimi skladbami in si si prislužil velik aplavz občinstva.
Drugi so oder zasedli najmlajši člani skupnega muziciranja – učenci Godalnega orkestra Glasbene šole Vrhnika. Ob koncertih v glasbeni šoli se vsako leto predstavijo še na odru Cankarjevega doma v okviru festivala Rima raja, obiskali so tudi publiko rakovniške glasbene šole in učence OŠ Log – Dragomer. Mali glasbeniki, ki so v  glasbeni šoli komaj šele drugo ali tretje leto, so zaigrali 4 slovenske ljudske pesmi v priredbah Dušana Vodiška, Tomaža Zorka in Jake Jerina . Eno od skladb so popestrili še z vključitvijo drugih inštrumentov: kitar, piana, pihal, tolkal in solo pevke (Tjaša Rus). Orkester je vodila Nastja Cajhen Rode.
Kot zadnji pa se je na velikem odru predstavil simfonični orkester, ki ga prav tako vodi Jerina. Za orkestrom je obisk Nizozemske, kjer so sodelovali na Festivalu Helikon ter osvojili prvo mesto. Kvaliteto orkestra so prepoznali tudi organizatorji Festinic, v okviru katerih je orkester nastopil v Veliki dvorani Slovenske Filharmonije in navdušil vse prisotne. Na Cankarjevem odru je pečat nastopu orkestra dala še njegova članica Janja Janša s solo pevskim nastopom. Koncert je bil sklenjen s presenečenjem – nastopom mešanega pevskega zbora, ki ga je pripravil Jerina v sodelovanju z učitelji Heleno Grbac, Kristino Smrke in Antonom Puciharjem.

Kot je dejala ravnateljica šole Dominika Naveršnik, tako množičen obisk koncerta priča o kvaliteti galsbene šole, obenem pa vse sodelujoče – tako učitelje kot učence – navdihuje in jim daje moč za nove izzive.

Gašper Tominc, foto: GT  

Oglejte si tudi