Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
3°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

Avgustovske akcije markacistov

Medtem, ko so mladi planinci uživali v prelepem objemu gora okoli Rudnega polja, ko smo drugi pohajkovali po malce višjih vršacih, nekateri pa čakali na ohladitve so naši vrli in delavni markacisti opravili kar nekaj obnovitvenih del. Poleg košnje okoli stolpa, smernih tabel in  začetka poti nad Verdom proti Bistri so opravili večje delovne podvige.


Za vsa opravljena dela jim iskreno zahvaljujemo in čestitamo, saj bomo varneje hodili po naših planinskih poteh.

 

Smerna tabla pod Storževim gričem


Kar nekajkrat je smerna tabla pod Storževim gričem "dobila noge", a vedno smo jo našli v bližnji okolici. Potrebno jo je bilo močneje in trdneje zabetonirati in nek avgustovski sončni popoldan so naši vrli markacisti ob pomoči predsednika društva tablo trdno zasidrali - zabetonirali ob "tankovski cesti", prepričani smo, da tokrat za dalj časa. Kako smo tablo postavljali si oglejte v njihovi foto galeriji. 

 


Obnova brvi pod Lintvernom

 

V Starem malnu je spomladi, po petih letih uporabe, popustila brv pred Lintvernom. Glede na to, da so se pričeli dopusti in sledili pasje vroči dnevi,smo z delom začeli šele sredi avgusta,po enodnevnem dežju. Pred tem smo seveda potrebovali soglasje lastnice parcele, gospe Marije Sečnik, ki nam je z veseljem stopila naproti in nam tudi podarila drevo premera cca 10 cm za novo brv.

 

Gospe Mariji se še enkrat lepo zahvaljujem v imenu markacistov in PD Vrhnika. Prav tako gre zahvala Enisu Džajiću, najemniku Koče v Starem malnu, ki nas je, kot že nekajkrat do sedaj, pogostil z obilno malico.

 

Besedilo: Tone Gutnik - načelnik Markacijskega odseka PD Vrhnika

Slike: Miro Malneršič

 

Spremembe na trasi Vrhniške kurirske planinske poti


Vrhniško kurirsko planinsko pot (VKPP) na območju Loga smo po nekaj letih dogovarjanja vendarle uspeli spremeniti oz. preusmeriti ob pomoči Bogdana Seligerja, predsednika markacistov v MDO Notranjske in Dušana Trčka, predsednika PD Rega-Log.

 

Stara trasa poti je potekala od Ferjanke skozi zaselek Mole do trgovine in pošte na Logu. Nova pot zdaj poteka od Ferjanke, v večjem delu po gozdu, mimo vrha Tičnice in Rosovš do vrhnjega dela vasi Log, mimo cerkvice sv. Janeza ter nekaj kmetij in do pokopališča ter trgovine in pošte na Logu.

 

Za pomoč in sodelovanje se zgoraj navedenima najlepše zahvaljujem.

 

Besedilo: Tone Gutnik - Načelnik markacijskega odseka PD Vrhnika

Foto: Bogdan Seliger


 

 

 

Oglejte si tudi