Logo MojaObčina.si

Vrhnika

DANES
4°C
-1°C
JUTRI
4°C
-5°C
Deli
5960

Deblo drevesa bodo odele v roza tkanino

Vrhnika, 9. september – Park samostojnosti v središču Vrhnike so zasedle članice skupine Kva kvačkaš in ljubiteljice kvačkanja. Roza delavnica, kot so poimenovale tokratno srečanje, je potekalo v organizaciji Europa Donna, ki je potekalo v številnih slovenskih mestih, odziv pa je bil izjemen.

»Kvačkale smo v rožnatih odtenkih, da bomo v začetku oktobra z rožnatimi tkaninami objele deblo bližnjega drevesa ob Tržaški cesti ter na ta način osveščale vse mimoidoče o nevarnosti bolezni raka dojk in ženske opominjale na pravočasne preventivne preglede,« je povedala Martina Kališek iz skupine Kva kvačkaš, o kateri smo pred meseci že pisali v Našem časopisu.

Tkanina, s katero bodo odeli deblo, bo ostala na njem celoten oktober, od mimoidočih pa se pričakuje, da ohranijo do nje spoštljiv odnos. »Res prosimo, da mimoidoči ne bi poškodovali tkanine ali jo celo odstranili. Odstranile, očistile in shranile jo bomo me na koncu oktobra,« je še dejala sogovornica.

Ker postaja kvačkanje vedno bolj priljubljeno, se skupina Kva kvačkah dogovarja z vodstvom knjižnice, da bo imela srečanja enkrat ali dvakrat mesečno v Cankarjevi knjižnici na Vrhniki. Srečanja bodo seveda brezplačna, na njih pa boste našle kopico idej, predvsem pa mirno kvačkanje v dobri družbi.

 

Gašper Tominc, foto: Kva kvačkašVšečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!