Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
7°C
Oceni objavo

Nujna oskrba na domu za bolne občane, ki sami upravičeno ne morejo do najnujnejših dobrin

Civilna zaščita Občine Vrhnika bo organizirala nujno oskrbo na domu za občane, ki sami upravičeno ne morejo do najnujnejših dobrin. Izvedena bo v obliki enkratnega paketa z najnujnejšo hrano in higienskimi pripomočki. Možna bo tudi oskrba z zdravili.
Velja le za občane Vrhnike, ki zaradi okužbe ne smejo zapustiti stanovanja in se ne morejo sami oskrbovati, nimajo pomoči sorodnikov, prijateljev, znancev ali niso vešči s spletnim naročanjem.

Upravičenci lahko pokličete na mobilno telefonsko številko: 031 526 165 (vsak dan med 9 h in 14 h), oziroma preko e-pošte: oskrba.cz@gmail.com Potrebni so sledeči podatki: točen naslov (ime in priimek, naslov dostave), telefon na katerega ste dosegljivi in opis potrebe po oskrbi. 

Organizirano bo v sodelovanju z izvajalci pomoči na domu in različnimi humanitarnimi organizacijami. Za dostavo zdravil je potrebno pri vas prevzeti zdravstveno kartico. Od osebe, ki bo le-to prevzela, zahtevajte, da se predstavi s posebnim pooblastilom štaba Civilne zaščite Občine Vrhnika.
Način izvajanja oskrbe bo zagotovljen tako, da bo prihajalo do čim manj stika med izvajalci pomoči in obolelimi. Primer prevzema paketa: pozvonili bomo in se odmaknili; počakali bomo toliko časa, da oseba, ki pomoč potrebuje, prevzame paket.
Primer prevzema zdravil: pozvonili bomo in se odmaknili; zdravstveno kartico položite na prag in se umakne v stanovanje; ko vam bomo zdravila dostavili bomo opravili po enakem postopku kot pri dostavi paketa;.
Pomoč je namenjena ljudem, ki jo resnično potrebujejo, zato bodimo solidarni in sočutni. O oskrbi bomo vodili evidenco.
Prosimo, da ne kličete za informacije, ki so vam že na voljo na spletnih mestih Občine Vrhnika in NIJZ.

Civilna zaščita Občine Vrhnika
 

Oglejte si tudi