Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
6°C
NED.
23°C
8°C
Oceni objavo

JUHUHU, POLETJE JE TU

 

 

Tako, pa nam je uspelo priti do konca šolskega leta. Maja je bila v naši Beli dvorani čudovita razstava Marij, ki so jih izdelali otroci po skupinah. Upamo, da nas bo njen blagoslov spremljal tudi čez težko pričakovano poletje. Ja, skoraj smo čez noč zamenjali bunde za kratke rokave! Da je že poletje, vam bodo gotovo zatrdili otroci najstarejših skupin, saj so prvi teden junija letovali na Debelem rtiču. Lepo vreme jih je spremljalo in lahko so se že kopali v morju. Raziskovali so obalo, se peljali z ladjico, jedli sladoled, spoznali nekatere primorske rastline itd. Ob večerih so »žurali« ob obali. Prvi večer so tudi izdelali istrsko piskalo in nanj zapiskali pesem Moja mati kuha kafe ob spremstvu harmonike. Super uvod v poletje so imeli.

Ne le najstarejši, tudi ostali otroci našega vrtca so se razveselili toplejših dni. Nekateri so že čofotali v bazenčkih in tudi brez sladoleda niso ostali. Na vrtičkih so že pričele poganjati posajene rastline. Nekaj jagod in češenj smo že lahko pohrustali. Otroci skrbno zalivajo rastline, da bodo dobro rasle.

Lepše vreme je tudi kot nalašč za sprehode in pohode. Na nekaterih se nam pridružijo tudi starši. Sončki so se skupaj s starši odpravili na pohod na Kuren. Zvezde in Zvončki pa se bodo s starši povzpeli na Sv. Ano nad Podpečjo. To bodo naredili za zaključek šolskega leta. Sončki, Kapljice in Utrinki bodo šolsko leto zaključili z obiskom Polhkovega doživljajskega parka v Polhovem Gradcu. Tudi ostale skupine se bodo od šolskega leta poslovile z različnimi zaključki. Še prav posebej pa se poslavljamo od vseh tistih otrok, ki bodo letos septembra sedli v šolske klopi. Želimo jim veliko dobrih ocen, novih prijateljev in lepe spomine na vrtec. Še prej pa uživanje v brezskrbnem poletju. No, brezskrbno poletje želimo tudi vsem vam.

Poletni pozdravček iz Župnijskega vrtca.

Monika Kastelic

 

Oglejte si tudi