Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
12°C
4°C
Oceni objavo

Gozdna šola Hosta organizira tri 10-dnevne gozdne odmike za vsakogar

Poletje 2019 vabi h korenitim potezam

Gozdni odmik v Hosti

 

To poletje Gozdna šolo Hosta organizira 10 dnevne gozdne odmike za mlade, ženske in moške. Gre za najstarejši in najučinkovitejši način duhovnega zorenja, ki smo ga vse bolj potrebni. Manj ko smo v stiku z naravo, manj se poznamo. Manj ko se poznamo, ožja je naša zavest in manjša je osebna svoboda. Energijska osiromašenost je vzrok vsem stiskam, zmedam, sporom in nenazadnje boleznim. Nihče noče živeti tako.

 

Šaman je ime za modreca, ki je presegel družbeno-kulturne (miselne) omejitve lovskih skupnosti. Mistik je ime za človeka, ki se je osvobodil miselnih omejitev sodobne družbe, ki je neprimerljivo kompleksnejša od lovskih in zato bolj nevarna. Mistiki vseh časov so videli isto, kajti osvoboditev izpod družbene misli samodejno preusmeri pozornost na en proces, na Življenje. Intelekt je orodje za seciranje, ki en proces življenja razdeli na številne kose in vsakega posebej poimenuje, ga raziskuje še podrobneje, iz njega naredi stroko, znanost, vedo. Na tak način postanemo duhovni kastrati, ločenci, odpadniki življenja, skreganci z življenjem.

 

Šaman in mistik ne prejmeta jasnosti razumevanja od predhodnika, od kulture in tradicije kot je to značilno za duhovnike in mojstre raznih veščin ali ved. Jasnost mistika zrase iz nege notranje tišine, ki je nekakšna miselna radirka ali mentalni reset, ki izbriše neumnosti družbene pritlikave, v jaz zakoličene misli. Miselna ožina oboleva človeka, ker ne dopušča pretočnosti življenjskih sokov. Da bi se to zgodilo, je treba v sebi izgraditi prostor, kamor se moč lahko prilije. Ni ga drugega načina za to kot je nega samote in tišine, dveh gradnikom velikega duha, ki ga že od pradavnine poznajo smeli posamezniki, ki jim družba ne tedaj ne danes ne olajšuje odtrganja iz družbene matrice.

 

Vsem je težko, a koliko bi bila vredna osvoboditev brez truda? Ne delajmo mučence iz sebe, če imamo opravka z zoprnimi ljudmi, če smo v neželeni situaciji ali nimamo vsega, kar si želimo? Vse to je del življenjske modrosti, ki dreza v našo duhovno uspavanost, da vidimo, kaj je zares v nas. Lahko je ljubiti majhne otročiče, živali in naravo? A kaj damo od sebe takrat, kadar smo prevarani, izdani, ogoljufani, okradeni od najbljižjih?

 

GOZDNI ODMIK ZA ŽENSKO 3. julij 2019 do 12. julij 2019

https://solahosta.com/dozivite-gozd/rojstvo-zenske/

GOZDNI ODMIK ZA MLADE 17. julij 2019 do 26. julij 2019

https://solahosta.com/dozivite-gozd/gozdni-odmik-za-mlade/

GOZDNI ODMIK ZA MOŠKEGA 15. avgust 2019 do 24. avgust 2019

https://solahosta.com/dozivite-gozd/rojstvo-moskega/

 

Za Hosto Marjeta Šumrada

Oglejte si tudi