Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
3°C
SOB.
18°C
7°C
Oceni objavo

Rotkos: Poleg servisne delavnice odprl še trgovino

Rotkos: Poleg servisne delavnice odprl še trgovino

Vrhnika – Pred tremi leti je Vrhničan Primož Urbančič v domači garaži pod imenom Rotkos odprl servis vrtnih strojev, strojev za dom in ročnega električnega orodja. Dela ni manjkalo, a ker je treba vedno stremeti k izboljšavam, se je letos spomladi preselil na ugodnejšo lokacijo – na Staro cesto 41, kjer je razširil svoj servisni program in hkrati odprl še trgovino različnih malih strojev za vrt, dom in obrtništvo ter sredstev in orodja za vzdrževanje le-teh. Pravi, da se je mu je selitev splačala, kajti število strank se je zelo povečalo.

 

Kot se spominja naš sogovornik, ga je ljubezen do motorjev spremljala že od malih nog.  »V najstniških letih sem zelo veliko predeloval motorje z notranjim izgorevanjem, konkretno Tomosove dvotaktne motorje. Še danes imam na desetine cilindrov, batov, uplinjačev… da o predelanih okvirjih niti ne govorim.« Veselje in talent, pa tudi očetov zgled, so ga vodili na Srednjo šolo za strojništvo, ki jo je zaključil z odličnim uspehom. Znanje strojništva je nadgradil še na Fakulteti za strojništvo v Ljubljani, kjer je zaključil 5-letni študij z diplomo o batnih in turbinskih strojih ter motorjih z notranjim izgorevanjem. Knjiga življenja mu je namenila različna dela, a rdeča nit so bili vedno motorji – na tak ali drugačen način. »Svoj prosti čas sem vedno izkoristil za izpopolnjevanje praktičnega znanja motoroznanstva. Bil sem celo testni voznik revije Motorist in Tomosov testni voznik za novi model »hip-hop«, ki je na osnovi mojih idej in izboljšav premagal težave pri prehodu iz razvoja v serijsko proizvodnjo«.

 

Od Raskovca do Stare ceste
Leta 2012 se je odločil, da pod imenom Rotkos odpre popoldansko obrt servisiranja kosilnic, kos, motornih žag, frez, koles in motorjev, izvenkrmnih motorjev,… Servisno delavnico je imel doma na Raskovcu, kot pravi: kar v garaži. A izkazalo se je, da igra dobra lokacija pri tovrstnem servisu zelo pomembno vlogo. »Letos aprila smo se preselili na Staro cesto 41, tik ob Medeja baru, kjer se nam je zelo povečalo število strank. Ne prihajajo samo z Vrhnike, ampak tudi iz drugih občin.« Hkrati so odprli še trgovino malih strojev priznanih znamk za vrt, dom in obrtništvo ter sredstev in orodja za vzdrževanje le-teh. Nudijo tudi ostrenje vseh vrst rezil. »Od ostalih podobnih servisno-prodajnih središč se ločimo po tem, da se lahko strankam posvetimo: jim svetujemo, pomagamo pri odločitvi o nakupu in jih opozorimo o nujnih vzdrževalnih posegih po opravljenem nakupu. Imamo torej individualen pristop. Naš moto je: Da vam bo orodje v ponos, poskrbi Rotkos« Pri Rotkosu so med drugim pooblaščeni serviserji znamk McCulloch-Husqvarna Group, Tomos, Piaggio, Eurosystems IT, Cifarelli IT, Stiga, Gardena,  servisirajo pa tudi vse ostale znamke. V trgovini imajo celotno ponudbo olj in maziv proizvajalca Repsol-Honda, avtokozmetike Mafra in Repsol, akumulatorjev Vesna, ročnega vrtnega orodja Wolf-Garten,  Oregonov program pribora in rezervnih delov,…..

Motorji zelo priljubljeni, a svari pred Kitajci

Zadnje čase servisno delavnico polnijo kolesa z motorji in skuterji, sploh tisti nižjega cenovnega razreda, ponavadi po izvoru z bližnjega vzhoda, predvsem Kitajske.

Urbančič svari kupce pred njimi, saj pravi, da so res ugodni za nabavo, a materiali so mnogo manj trpežni od na primer priznanih znamk, kot je Piaggio. »Taki motorji so podvrženi številnim okvaram. Zelo težko je zanje tudi najti rezervne dele, ker se modeli zelo hitro menjavajo. Zato bi odsvetoval nakup tovrstnih prevoznih sredstev.« Kot pravi, naj kupci raje sežejo nekoliko globlje v žep ter vzamejo katero od priznanih blagovnih znamk ter se tako izognejo kasnejši nepotrebni slabi volji in stroškom. 


Spomladi kosilnice, jeseni freze, motorji pa ves čas
Kot v vsaki podobni trgovini ali servisni delavnici, imajo tudi pri Rotkosu, recimo temu, sezonske cikle: spomladi je veliko povpraševanja po kosilnicah, motokultivatorjih, jeseni po motornih žagah in snežnih frezah. Ves čas pa so v ospredju kolesa z motorji in s pomožnimi motorji. »Pravzaprav imamo toliko opraviti z motorji, da smo se odločili, da bomo v kratkem strankam ponudili tudi nova in rabljena kolesa z motorji in pomožnimi motorji,« pravi Urbančič, katerega podjetje trenutno zaposluje 3 ljudi, potihem pa razmišlja tudi o morebitni novi – večji lokaciji. »Vsekakor pa bomo še naprej širili naš prodajni in servisni program. Občane vabim, da se sami prepričajo o naši kvaliteti, zagotovo ne bodo razočarani.« Servis in trgovina sta odprta dopoldan med 9. in 11. uro ter popoldan med 17. in 19. uro. Da vam bo orodje v ponos, poskrbi Rotkos.

Povezave

www.rotkos.si/

Oglejte si tudi