Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
3°C
SOB.
18°C
7°C
Oceni objavo

Več kot milijon nepovratnih sredstev za občino

Vrhnika – Občini Vrhnika je uspel verjetno doslej še ne presežen uspeh na področju kandidatur za državna sredstva, kajti obeta si lahko več kot milijon evrov nepovratnih sredstev. To je skoraj ravno toliko, kot jo je stal nakup nekdanje šivalnice IUV.
Natančneje gre za 1.27 milijona evrov, ki se jih občina nadeja iz naslova sofinanciranja energetskih sanacij glasbene šole in šivalnice. V primeru glasbene šole je kandidirala za sredstva v višini 263 tisoč evrov (investicija je ocenjena na 323 tisoč evrov), v primeru šivalnice pa v višini 864 tisoč evrov, pri čemer je celotni strošek investicije ocenjen na 1.1 milijon evrov. »Skupno z obema razpisoma torej kandidiramo za dobrih 1.2 milijona evrov nepovratnih sredstev,« pravi podžupan Janko Skodlar, ki bdi nad obema projektoma.
Pristojno ministrstvo je v začetku januarja objavilo seznam izbranih projektov, med katerimi sta tudi glasbena šola in šivalnica. Občina je morala še nekoliko dopolniti vlogo. »Kaže, da sta vlogi sedaj formalno in vsebinsko popolni saj ni bilo nobenega dodatnega poziva za dopolnitev dopolnitve, kar so prejemale druge občine. Sredi februarja je ministrstvo opravilo predhodno administrativno kontrolo in ugotovilo, da naše navedbe v prijavnem obrazcu v celoti držijo in odražajo realno stanje na terenu. Predstavniki ministrstva so pojasnili, da lahko pričakujemo odločbo o dodeljenih sredstvih v dveh mesecih po pregledu lokacije prijavljenih projektov, to je meseca aprila,« pravi Skodlar.

To pomeni, da lahko občina začne izvajati investicijo, kar v praksi pomeni, da bo začela s pripravo in usklajevanjem razpisne dokumentacije, kar naj bi dokončala do konca marca. »Tako bo lahko prišlo do objave razpisa za izvedbo del energetske sanacije celotne stavbe bivše šivalnice IUV že v prvi polovici aprila 2013,« še meni naš sogovornik.

Gašper Tominc, foto GT

Oglejte si tudi