Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
7°C
PON.
26°C
8°C
Oceni objavo

Barjans doniral izdelke v vrednosti več kot 13.000 €: Nismo pozabili in ne bomo jih pustili same

Narava nas letos kar naprej opozarja, da je veliko močnejša od nas in da smo ljudje le njeni začasni gostje, ne pa gospodarji. Avgustovske poplave se za nekatere zdijo že preteklost, a za prizadete v poplavah so spomini in sanacije še vedno stvar vsakdanjika. Odločeni smo, da jih v takšni nesreči ne bomo pustili same.


V podjetju Barjans smo ob poplavah vedeli, da moramo nekako pomagati. Že v prvih dneh smo se takoj odzvali, saj so naši poslovni partnerji, ki so bili prizadeti v poplavah, računali na našo pomoč. Tem smo stali ob strani in jim že takoj v dneh po poplavah pomagali s paketi pomoči, potiskači vode, krpami, čistili, rokavicami … Pomagali smo jim tudi pri obnovitvi zalog in dostavi naših izdelkov, ki jim jih je prav tako zmočilo.

Dostave pri Zidanem mostu, Dravogradu in Logarski dolini so bile precej otežene. Velikokrat smo vozili na alternativne lokacije in iskali druge poti za dostavo. Na dan poplav so se naši dostavniki in serviserji vračali preko Hrvaške, saj je bila avtocesta pri Celju zaprta. Sedeži podjetij so bili nedostopni zaradi poplavljenih poti ali pa so bila sama podjetja še vedno poplavljena.

Ko smo se tako vozili po Sloveniji in videli razsežnosti t.i. stoletnih poplav, smo vedeli, da moramo še nekako pomagati. Kontaktirali smo svoje dobavitelje, ki so se takoj odzvali. Družba Essity nam je priskočila na pomoč in skupaj smo se dogovorili za večjo donacijo. Odločili smo se za doniranje devetih palet toaletnega papirja TORK v rolicah, za katerega so nam svetovali, da se bo v prihodnjih dneh potreboval. Ker gre za volumensko veliko donacijo smo vedeli, da ne bo lahek zalogaj. Po nasvetih iz civilne zaščite smo se obrnili na Rdeči križ Slovenije.


Toaletni papir rolice - donacija za Rdeči križ SlovenijeToaletni papir rolice - donacija za Rdeči križ Slovenije
Matevž Barbo, direktor podjetja Barjans d.o.o.


Donacijo 1215 paketov toaletnega papirja v vrednosti 13.000 € smo tako v obrokih z našimi dostavnimi vozili odpeljali v centralno skladišče Rdečega križa v Ljubljani. Tam so lahko najbolj ustrezno poskrbeli, da so paketi prišli v roke tistim, ki jih najbolj potrebujejo.

 

Veseli smo, da smo ob uničujoči naravni nesreči Slovenci dokazali, da smo srčni ljudje.

Nismo pozabili in ne bomo jih pustili same.


Ana Basić Dremelj, Barjans d.o.o. 

Oglejte si tudi