Logo MojaObčina.si

Vrhnika

JUTRI
24°C
10°C
ČE.
24°C
7°C
Deli
4613

9. Argonavtski maraton – v nedeljo gre zares

V nedeljo bo na Vrhniki pravi kolesarski praznik, ko bodo kolesarke in kolesarji preplavili ceste in ulice Vrhnike.

Prireditev bodo ob 9:00 uri otvorili amaterski kolesarji (kolesarji z licenco Kolesarske zveze Slovenije), ki se bodo pomerili na dirki za Pokal Slovenije.

Dirka za Pokal Slovenije bo potekala po isti 80 km trasi, kot jo bodo pol ure zatem premagovali vsi ostali rekreativni udeleženci maratona.

Na startu dirke pričakujemo najboljše slovenske amaterske cestne kolesarke in kolesarje s trenutno vodilnim v razvrstitvi za Pokal Slovenije Mitja Mesarič.

Ob 9:30 uri se bodo na traso podali udeleženci Argonavtskega maratona na 80 km, Malega argonavtskega maratona na 63 km in Družinskega maratona na 32 km. Start bo skupen, vendar v ločenih startnih boksih, zato prosimo za upoštevanje navodil rediteljev.

Ob 10:00 uri pa vabimo vse otroke do šestega leta starosti, da se prizkusijo na spretnostnem poligonu, ki ga bodo člani ZŠAM Vrhnika postavili na parkirišču Mercator centra Loka na Vrhniki in naredijo prve kolesarske korake v varnem zavetju zaprte ceste.

Vsi otroci, ki bodo poligon prepeljali, bodo za svoj pogum primerno nagrajeni.

 

START/CILJ

Osrednji prireditveni prostor je na parkirišču Mercator centra Loka na Vrhniki, start in cilj vseh tras pa je na Jelovškovi cesti poleg omenjenega trgovskega centra.

Na ta način bodo imeli udeleženci lažji dostop do prireditvenega prostora, hkrati pa smo zagotovili večje število parkirnih mest.

PRIJAVE:

Predprijave so odprte do vključno petka, 14. junija preko spletne strani www.argonavtskimaraton.si, na dan dogodka, 16. junija so prijave odprte od 7:00 dalje na osrednjem prireditvenem prostoru.

Kolesarske trase so naslednje:

Argonavtski maraton v dolžini 80km – namenjen dobro pripravljenim rekreativnim kolesarjem,

Mali Argonavtski maraton v dolžini 63km – primeren srednje pripravljenim kolesarjem

Družinski Argonavtski maraton v dolžini 32km – namenjen slabše pripravljenim kolesarjem in družinam s starejšimi otroci

Argonavtek – spretnostni poligon na parkirišču Mercator centra Loka

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi