Logo MojaObčina.si

Vrhnika

JUTRI
28°C
16°C
SRE.
28°C
16°C

Rimski dnevi na Zaplani

Kaj: Prireditev za družine

    Kdaj: 2. in 3. junij, vsak dan po 10. uri

    Kje: Pri gostilni Mesec na Zaplani, Jerinov Grič 44, 1360 Vrhnika

    Prireditelj: Zavod Ivana Cankarja Vrhnika

    Vstopnina: Brez vstopnine

 

Na Rimskih dnevih vam bomo predstavili dediščino rimskega obrambnega zidu Claustra Alpium Iuliarum v občini Vrhnika. Z delavnicami za otroke, s prikazom antične obrti in krajšimi kostumiranimi dogodki vam bomo približali življenje Rimljanov pred 1700 leti. Ogledali in dotaknili se boste lahko tedanjih oblegovalnih naprav, predmetov vojaške opreme in oblačil ter reči iz tedanjega vsakdana, odkrivali pa boste lahko še starorimsko hrano, nakit in modo.

Otroci in tisti mlajši po srcu se boste lahko udeležili urjenja za rimskega poznoantičnega legionarja, si spletli lovorjev venček ali si izdelali lasten rimski novec. Čas starih Rimljanov boste lahko podoživeli tudi skozi rimske družabne igre ter druženje ob rimski poeziji in glasbi.

Sodelujejo: KD Vespesjan, Legio I Italica iz Italije, Arheoved, Katarina Apostolides, Društvo kmečkih in podeželskih žena Vrhnika ...

Dogodek organizira Zavod Ivana Cankarja Vrhnika v sklopu projekta Claustra+, ki je sofinanciran iz sredstev ESRR (program Interreg V-A Slo-Hr).

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi