Logo MojaObčina.si
DANES
20°C
12°C
JUTRI
22°C
10°C
Oceni objavo

Z Braslovčami do državnega brona tudi igralke z Vranskega in Tabora

Konec tedna se je v Ljubljani končalo državno prvenstvo v odbojki za kadetinje, na katerem so pomembno vlogo odigrale tudi odbojkarice z Vranskega in Tabora. Z ekipo Braslovč so si namreč priigrale bronasto kolajno in tako ponovile uspeh iz lanskega leta. Lara Jelen, Manca Oštir in Iza Zorenč so s soigralkami ekipe iz Braslovč najprej v sobotnem četrtfinalu premagale ekipo Ankarana ter se tako uvrstile na nedeljski turnir najboljših štirih ekip. V polfinalu so v najbolj napetem obračunu turnirja šele po dodatnem nizu izgubile proti gostiteljicam iz ljubljanske ekipe Vital, a pokazale izjemen karakter, saj so v drugem nizu zaostajale že z 11 : 3, a so se pobrale in z odlično igro dobile podaljšani niz s kar 32 : 30.

V boju za bron so jim nato stale nasproti igralke Formisa iz Hoč, s katerimi so se dvakrat pomerile že v rednem delu prvenstva. V najbolj pomembnih trenutkih so igralke Braslovč prikazale odlično igro in se z zmago na koncu okitile z bronom. Naslov so si sicer priigrale igralke Grosupelj, ki so v finalu premagale ekipo Vitala.

Vse tri igralke so pred bronom v kadetski selekciji uspešno končale tekmovanje še v eni starostni kategoriji. Iza Zorenč je s kadetsko selekcijo Braslovč zasedla četrto mesto v državi, medtem ko sta Lara Jelen in Manca Oštir s članicami Braslovč  najmlajšo ekipo v članski konkurenci  sezono v 1. B-državni odbojkarski ligi končali na izjemnem drugem mestu, čeprav v ligi nastopajo tudi že delno poklicne ekipe.

Denis Oštir

Oglejte si tudi