Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
1°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

Vranske četrtošolce obiskala strokovnjaka s področja elektrike

V četrtek, 22. 12. 2023, smo imeli četrtošolci poseben obisk. Očeta naših dveh učencev sta za eno šolsko uro nadomestila razredničarki 4. a in 4. b-razreda.

Pri poučevanju je izredno pomembno, da v proces, če se le da, vključujemo tudi strokovnjake posameznih področij. Razlaga in predstavitev osebe, ki ni učitelj, a je strokovnjak na posameznem področju, je velik prispevek h kakovostnemu pedagoškemu procesu. Ne samo da popestrimo pouk, ampak hkrati v učencih na drugačen način zbudimo zanimanje za posamezno področje in jim ga približamo.

V 4. a je učno uro naravoslovja izvedel Valov oče, gospod Jurij Klančnik, v 4. b pa Matejev oče, gospod Andrej Semprimožnik. Oba sta strokovnjaka s področja elektrotehnike in zaposlena v ELESU.

Pripravila sta zelo zanimivo, poučno, drugačno učno uro, kot so jo učenci vajeni. Z njima so učenci utrdili znanje o elektriki, ki so ga v preteklih urah že usvajali, hkrati pa na že naučeno znanje dodali marsikaj novega. Pripravila sta nazorno, interaktivno uro, v kateri so bili učenci aktivni, izvajali so poskuse, sodelovali, spraševali, ob koncu pa več kot uspešno rešili kviz. 

Ob koncu sta oba učence razveselila z didaktičnimi kompleti za usvajanje dodatnega znanja iz elektrike, ki ga je učencem poklonilo podjetje ELES.

Učenci in razredničarki se zahvaljujemo gospodoma Juriju Klančniku in Andreju Semprimožniku za izjemni predstavitvi v razredih in presenečenje, ki smo ga bili deležni. 

Polona Vodičar in Danijela Jeršič

Oglejte si tudi