Logo MojaObčina.si
JUTRI
23°C
10°C
NED.
24°C
8°C
Oceni objavo

Vrani v 3. SKL

Članska ekipa Vranov se je po res izjemni sezoni uvrstila v 3. slovensko košarkarsko ligo. V letošnji sezoni je ekipa nastopala v 4. SKL vzhod in po rednem delu zasedla 2. mesto v skupini s 15 zmagami in le enim porazom. Sledili sta tekmi za uvrstitev v 3. SKL z ekipo Krvavca iz Cerkelj na Gorenjskem. Tekmi sta bili pričakovano zelo izenačeni. Najprej smo Vrani v domači dvorani pred enkratnim občinstvom izgubili v zadnjih minutah za 7 točk. Ekipa je imela teden dni časa, da se dobro pripravi in poskuša razliko v gosteh izničiti. Za napredovanje je bila potrebna zmaga za 8 ali več točk. V soboto, 6. aprila, smo se s polnim avtobusom naših navijačev odpravili na odločilno tekmo sezone. Tekma je bila napeta od prve do zadnje sekunde, ekipi sta se menjali v vodstvu in že ob polčasu je bilo jasno, da bodo odločale malenkosti. Vrani smo si minuto in pol pred koncem priigrali 13 točk prednosti, ki pa so jo domačini z dvema trojkama zelo hitro izničili. Zadnjih 10 sekund tekme je bil skupni rezultat tako poravnan in vse je kazalo na podaljšek. V našem zadnjem napadu je Primož Bizjak z izredno težkim prodorom ustvaril prednost enega koša, potem pa je naš kapetan Žan Ocvirk z ukradeno žogo zagotovil napredovanje. Sledilo je zares iskreno veselje in slavje na poti domov.
Nekaj vtisov o pretekli sezoni nam je zaupal trener članske ekipe Luc Ocvirk.
»Za nami je sezona, v kateri nam je končno uspelo doseči zastavljeni cilj. Pred tremi sezonami smo se zaradi zelo uspešnih mlajših selekcij odločili, da pričnemo več truda vlagati tudi v našo člansko ekipo in tako omogočimo našim mladim igralcem dobre pogoje za razvoj in napredek. S pripravami na letošnjo sezono smo začeli že takoj v začetku avgusta. Igralci so skozi celo leto zelo zavzeto trenirali. Vesel sem, da nam je poleg lovljenja rezultata uspelo v prvi plan potisniti kar nekaj igralcev naše U-18 ekipe, ki so zagotovo prihodnost članske ekipe. Sedaj sledi malo odmora, potem pa počasi priprave na višji nivo tekmovanja. Rad bi se zahvalil našim najboljšim navijačem, ki so nas spodbujali skozi celo sezono. Hvala igralcem za predanost ekipi in žrtvovanju svojega prostega časa. Hvala našemu fizioterapevtu Anžetu za vso pomoč. Na koncu zahvala vsem našim sponzorjem, donatorjem in seveda Občini Vransko ter Zavodu za kulturo, turizem in šport Vransko za podporo.«
Vrani obljubljamo, da se naslednjo sezono vračamo še močnejši in boljši ter skupaj z našimi navijači še naprej ustvarjamo lepo košarkarsko zgodbo na Vranskem.


Lucijan Ocvirk

Oglejte si tudi