Logo MojaObčina.si
JUTRI
23°C
6°C
NED.
22°C
7°C
Oceni objavo

NK Vransko – Združena Savinjska dviguje pokale prvakov

Nogometni klubi Spodnje Savinjske doline verjamemo v moč povezovanja. V začetku nogometne sezone 2022/2023 smo sklenili sodelovanje – sestavili smo štiri izjemne ekipe, ki jih sestavljajo igralci Nogometnega kluba Vransko, Nogometnega društva Polzela, Nogometnega kluba Žalec in Športnega društva Prebold. Igralci so skupaj samozavestno, kot že uigran tim, stopili na igrišče ter presegli vsa pričakovanja. Ob intenzivnih treningih in brezkompromisnem sledenju viziji so pod okriljem trenerja Saše Bakarića v preteklem vikendu v zrak dvignili dva pokala.

V nedeljo, 14. maja, je potekala zadnja tekma Medobčinske nogometne mladinske lige Celje. Na Vransko se je z ekipo Združene Savinske U19 prišla pomerit ekipa NK Rogaška, ki je bila Savinjčanom glavni tekmec v letošnji sezoni. Z rezultatom 2 : 0 so si tako tudi uradno priigrali naslov prvaka, čeprav je bil izid znan že teden dni prej. Zaključne tekme in podelitve pokala ter medalj sta se poleg predsednikov NK Vransko Tilna Šmigoca, ND Polzela Alena Srebočana in ŠD Prebold Mateja Križnika udeležila tudi vodja tekmovanja MNZ Celje Andrej Narat ter županja Občine Vransko Nataša Juhart.

Igralci Dominik Vrbovšek, Lovro Goltnik, Lovro Štahl, Andraž Korenak, Jure Novak, Jaka Škapin, Gal Turecki, Lovro Praprotnik, Aleš Poljanšek, Alen Popović, Pascal Mojzeš, Kristian Aleš, Vid Divjak, Luka Božič, Slavko Maslić, Svit Zagoričnik, May Trkaj, Artem Lerner, Gašper Mak in Žiga Drofenik so v tej sezoni odigrali 17 tekem, ki so jih zaključili s 14 zmagami, 2 remijema in zgolj 1 porazom. Sedaj jih čakata še kvalifikacijski tekmi za vstop v 2. slovensko mladinsko ligo – vzhod. Po žrebu bomo izvedeli, kdo bo njihov nasprotnik, morebiten uspeh pa bo ekipo uvrstil na državno tekmovalno raven, kar bo za skupno zgodbo in celoten savinjski nogomet predstavljalo izjemen uspeh.

Prav tako se je, že dva dni prej, med prvake povzpela tudi ekipa Združena Savinjska A (U15), ki jo sestavljajo igralci Nejc Lanišnik, Urh Turnšek, Lovro Dolinšek, Tjaž Marsel, Tay Kralj, Kristian Tominšek Čuvan, Nikolas Vrbovšek, Lukas Kolenc, Jakob Artnjak, Gašper Kramar, Nejc Škrabe, Metod Stenovec, Jaka Štorman, Matevž Hrboka, Aljaž Jelen ter Bor Kodrun. V petek, 12. maja, so na domačem igrišču na Vranskem z rezultatom 5 : 0 premagali ekipo Posavje-Krško A (U15), s čimer so si priigrali 1. mesto v ligi starejših dečkov. Zaradi spremembe sistema tekmovanja njihov rezultat letos ne šteje za dvig v višji nivo, vendar je to odlična odskočna deska za prihodnjo sezono. Fantje so odigrali skupaj 15 tekem in si priigrali 12 zmag, 1 remi in 2 poraza. Do zaključka prvenstva jih loči še tekma v Velenju, njen rezultat ne bo več odločal.

Pokali so v naših rokah. Dejstvo, da je Združena Savinjska že v prvi skupni sezoni postala dvojni prvak Medobčinske nogometne lige Celje, je dokaz, da smo sprejeli pravo odločitev in da delo poteka na izjemno visoki strokovni ravni. Za uspehe iskreno čestitamo vsem igralcem in trenerju Bakariću.

 

NK Vransko

 

Oglejte si tudi