Logo MojaObčina.si

Vransko

JUTRI
26°C
9°C
ČE.
24°C
5°C
Deli
2603

Najboljšega v regiji bomo okronali na Vranskem

S finalnim turnirjem na Vranskem se bo v soboto, 13. aprila, sklenila 11. sezona Lige NLB Wheel, kjer se meri osem regionalnih ekip košarkarjev na vozičkih iz petih držav: Slovenije, Avstrije, Hrvaške, BiH in Srbije. Tekmovanje je uvodoma potekalo v dveh skupinah po Bergerjevem sistemu in pravilih IWBF. V skupini A so tekmovale: Slovenija-ZŠIS-POK, KIK Sana – Sanski Most, KKI Zagreb Zagreb in KIK Zmaj Gradačac, v skupini B pa KKI Vrbas – Banja Luka, KKK Singidunum – Beograd, KIK Una Sana – Bihać in RBB Flinkstones – Graz. Letos se je še posebej izkazala pomlajena slovenska vrsta, ki jo vodi trener Žiga Kobaševič. Napredovali so med štiri najboljše v regiji, kar je velik korak za košarko na vozičkih v Sloveniji.

 

Zgledno sodelovanje z Ligo ABA – ligo hodečih

„Ta dosežek, da smo med štirimi v regiji, nam veliko pomeni. To je pomemben korak za košarko, za ekipo. V preteklih letih smo se redno uvrščali v spodnji dom tabele, letos se borimo za odličje,“ se sklepnega dejanja Lige NLB Wheel veseli tudi trener Kobaševič. Generalni pokrovitelj lige je Nova ljubljanska banka, medijski partner ostaja spletni portal Kosarka.si, tekmovanje vodi vodja športa pri Zvezi paraplegikov Slovenije Gregor Gračner. Delegat je Milan Lukan, delegator sodnikov pa Žarko Tomšič. Tudi v tej sezoni se nadaljuje dobro sodelovanje z regionalno Ligo ABA, ki pomaga pri promociji košarke na vozičkih po celi regiji.

Nov list v košarkarski zgodbi NLB Wheel

„Po desetih sezonah, ki jih imamo pod streho, se je v tej sezoni obrnil novi list v tej zgodbi, ki ji lahko rečemo zgodba o uspehu. Sezona 2018/19 je prinesla kar nekaj novosti. Prva novost je, da spet sodeluje osem ekip. Generalni sponzor banka NLB, d. d., nas je v celoti opremil z enotno športno opremo in ponovno bo poskrbel za dva vozička za igranje košarke. Velik korak je bil narejen na področju promocije in sodelovanja z mediji ter lokalno skupnostjo. Obnovili smo spletno stran (http://www.nlbwheel.com/), aktivirali klube pri promociji tekmovanja, čaka pa nas izjemen zaključni turnir, ki bo 13. 4. na Vranskem. Občina Vransko bo pokrovitelj finala, za kar se ji iskreno zahvaljujem. Z željo, da košarko še približamo širši javnosti, bo pripravljena tudi posebna televizijska oddaja, ki bo nudila vse informacije o ligi in bo kot nek pomnik sezoni (in celotni ligi), ki jo začenjamo. Vsem ekipam kakor tudi vsem sodelujočim tekmovalcem veliko športnih uspehov tudi na sklepnem dejanju na Vranskem. Žoga je okrogla, naj se okrona tista ekipa z naslovom prvaka, ki je trenutno v jugovzhodnem delu Evrope najboljša,“ je še povedal Gregor Gračner, vodja lige NLB Wheel.

Dosedanji prvaki Lige NLB Wheel:


2017/2018:
KKI Vrbas


2016/2017:
KKI Vrbas


2015/2016:
KKI Vrbas


2014/2015:
KKI Vrbas


2013/14:
KKI Vrbas


2012/13:
KKK K3 Sarajevo

 

2011/12:
KIK Sana

 

2010/11:
KIK Sana

2009/10:
KIK Sana


2008/09:
KIK SanaPripravil: Liga NLB Wheel (Drago Perko)

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi