Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

Iz svetovnega prvenstv prisla z bronom

Naša krajanka Sabina Predovnik, članica Kluba borilnih veščin Fudoshin iz Gotovelj, se je v začetku decembra vrnila s članskega svetovnega prvenstva v ju-jitsi z bronom.
 Od 30. 11. do 3. 12. 2012 je na Dunaju potekalo člansko svetovno prvenstvo v ju-jitsu, ki se ga je udeležila tudi državna reprezentantka Slovenije Sabina Predovnik z Vranskega. V kategoriji +70 kg je imela ugoden žreb, vendar ji je zmanjkalo malo sreče. Proti nemški reprezentantki Romy KORN je Sabina nastopila preveč sproščeno, zato ji je zmaga za las ušla. 19 sekund pred koncem borbe je nasprotnica vodila za 6 točk, vendar je njeno prednost nadoknadila. Sabina je izgubila po Ippon točkah z rezultatom 14 : 14. V repesažu je Predovnikova odločno nastopila proti domači tekmovalki Bianci FEICHTLBAUER in zmagala z veliko razliko v številu točk (31 : 17). V borbi za tretje mesto se je spopadla z staro znanko, Francozinjo Magalie BOUSSIN. Že v prvih sekundah je Sabina pričela z napadanjem in si priborila visoko prednost, nato je to prednost samo še stopnjevala in zmagala z rezultatom 21 : 10.

Svetovnega prvenstva so se udeležili še trije člani KBV Fudoshin. Barbara Stiplošek je v kategoriji -62 kg osvojila odlično 5. mesto, v kategoriji -70 kg je Anja Laznik zasedla zelo dobro 7. mesto, Primož Muhovic pa je v kategoriji +94 kg imel malo manj sreče in je že v prvih sekundah zaradi izpaha rame predal borbo. Člane na svetovnem prvenstvu sta vodila trenerja Rok Šuster in Primož Muhovic. S srebrom pa se je v kategoriji -94 kg okitil tudi slovenski reprezentant Benjamin Lah iz Policijskega kluba Celje.

Našo krajanko in celotno reprezentanco so na Dunaj prišli spodbujat glasni navijači, ki se jim Sabina za  pošteno navijanje iskreno zahvaljuje, saj so ji pokazali, kako močno jo podpirajo. S pomočjo donaterjev so bili navijači veseli in brez skrbi. Zato se ob tej priložnosti zahvaljujemo tudi donatorjem: lokalu Sedmica, Baru Luna, Gomark d. o. o. in OK Šempeter za kritje stroškov potovanja in izposojo kombija.

Foto: Rok Šuster

Povezave

www.fudoshin.si/

Oglejte si tudi