Logo MojaObčina.si
JUTRI
11°C
3°C
NED.
14°C
2°C
Oceni objavo

Velikonočne butare v dobrodelne namene

Radi povemo, da je na Vranskem dolgoletna tradicija izdelovanja cvetja iz krep papirja. Skrb za to, da ne gre v pozabo, je prevzela Martina Felicijan. Tudi odmevno lanskoletno srečanje izdelovalcev iz vse Slovenije in razstava pod naslovom "CVETJE IZ PAPIRJA JE NAŠA DEDIŠČINA - OHRANIMO JO" sta dokaz, da se ta ročna spretnost oživlja.

Že 10. leto zapovrstjo bodo prostovoljci izdelovali butare v dobrodelne namene. Tudi šibje in zelenje pripeljejo dobri ljudje iz vseh vetrov. Letos so si  zastavili visok cilj - 1000 butar, v katere bodo vpletli 15.000 cvetov, za katere je poskrbela Martina.

 

Izdelovanje butar je v polnem teku in poteka kar na dveh lokacijah. Gospa Martina Felicijan je pohvalila številne prostovoljce in potožila, da se resno boji, da ne bodo uspeli zadovoljiti vsega povpraševanja in izdelati dovolj butar.

Izkupiček bodo razdelili Dejanu, ki je v delovni nesreči izgubil obe roki in si prizadeva zbrati sredstva za nakup bionskih protez, in KARITAS, za pomoč ljudem v stiski.

 

Vsi, ki delajo na tem projektu, vas vabijo na prikaz izdelave butar in enkraten pogled na toliko cvetov na "kupu", v ponedeljek, 18. 3., skozi ves dan. Izdelovanje in izbira bosta potekala do petka.

Lepo vabljeni.

 

KONTAKT: Martina Felicijan (041 640 405)

Oglejte si tudi