Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
8°C
JUTRI
19°C
11°C
Oceni objavo

ČLANSKI NOGOMET PREBUDIL VRANSKI ŠPORTNI DUH

Kar nekaj let je minilo, odkar je nazadnje na Vranskem igrala članska nogometna ekipa. V letošnji jeseni se je to spremenilo, kajti v tekmovalno sezono 2019/2020 Medobčinske članske lige Golgeter je vstopila tudi ekipa NK Savinjska Vransko. Ekipa je sestavljena iz domačih fantov, ki so se jim pridružili nogometaši iz celotne Savinjske doline. Z lastnimi sredstvi so začeli pisati novo zgodbo in uspešno izpeljali jesenski del sezone. Z dobrimi rezultati, predvsem na domačem igrišču, so na stadion Videm iz tekme v tekmo privabljali več in več gledalcev. Vrhunec tega dela sezone je zagotovo zmaga na lokalnem derbiju proti lanskoletnemu zmagovalcu lige NK Žalec. Jesenski del so nogometaši zaključili na gostovanju v Kozjem, kamor se je z njimi odpeljalo tudi 20 navijačev iz Vranskega. To je najlepši simbol povezovanja med lokalno skupnostjo in nogometaši članske ekipe. 

 

Po jesenskem delu NK Savinjska Vransko zaseda 8. mesto med enajstimi ekipami MNZ Članske ekipe Golgeter. Trener ekipe Tilen Šmigoc se zaveda, da morda manjka nekaj točk, a je z jesenskim delom sezone zadovoljen: "Kar nekaj domačih fantov že dolgo ali sploh nikoli ni igralo članskega nogometa in potreben je čas, da se na vse skupaj privadimo. Jedro ekipe je izkušeno, imamo kvaliteto, a nam je na nekaterih tekmah hrbet obrnila tudi nogometna sreča. Kakor koli, vesel sem, da imamo na Vranskem znova člansko ekipo, ki zagotovo dodaja vrednost našemu klubu. Tudi navijači so ekipo lepo sprejeli in veseli smo, da smo oživili športni duh Vranskega. To smo v zadnjih letih pogrešali. Pred nami je nekaj premora, potem pa priprave na nogometno pomlad.”

 

Po vzoru ostalih klubov tudi NK Savinjska Vransko čakajo zimske priprave na istrski obali. “Organizacija kluba je vse boljša in boljša. Pred sezono smo obnovili dotrajane tribune, kupili nove drese in klubske trenirke, konec februarja pa se odpravljamo tudi na priprave v Umag. Večino sredstev prispevamo člani, a prepričani smo, da bomo z nadaljevanjem lepe športne zgodbe uspeli prepričati tudi uspešne lokalne podjetnike, da nam pomagajo po svojih zmožnostih. Če torej potegnem črto, sem zadovoljen z organizacijskim delom, prepričan pa sem, da bomo izgubljene točke na igrišču nadoknadili v drugem delu sezone,” zaključuje Tilen Šmigoc.

                                                                                                                     NK VRANSKO

Oglejte si tudi