Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
5°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

Evropski teden mobilnosti tudi v vrtcu Vransko

V okviru Evropskega tedna mobilnosti je občina Vransko izvedla več dogodkov. Nekaterim smo se pridružili tudi v vrtcu Vransko. Razloge za seznanjanje predšolskih otrok s trajnostno mobilnostjo, utemeljujejo avtorji v Priročniku za trajnostno mobilnost v vrtcih (2019), s ciljem, da bi otroci na primeren način spoznali pomembnost vsakodnevnih odločitev in delovanja, s katerimi vplivamo na naravno in družbeno okolje.

Vsi oddelki vrtca smo v tednu od 16. do 22. septembra obiskali stojnico Medgeneracijskega centra na tržnici, kjer so promovirali trajnostno mobilnost. V okviru cicihribcev smo se podali na raziskovanje prometnih znakov in talnih oznak ter se na ta način seznanjali z varnostjo v prometu. Cesta pred vrtcem je dobila novo podobo. Po novem jo krasijo barvni elementi v obliki krogov, ki bodo voznike še dodatno opominjali na previdnost v okolici vrtca in šole.  

Ob zaključku tedna mobilnosti smo v vrtec prišli peš, v imenu Občine Vransko pa sta, županja, ga. Nataša Juhart in ga. Monika Marn iz Medgeneracijskega centra, otrokom vrtca izročili gibalno igro Človek razgibaj se, katere cilj je med zabavo in druženjem razgibati telo.

 

Mateja Remic

Oglejte si tudi