Logo MojaObčina.si
DANES
23°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

V Medvodah je potekala zaključna tržnica festivala Turizmu pomaga lastna glava

V Medvodah je v četrtek, 12. maja 2023, potekala zaključna tržnica vseslovenskega osnovnošolskega festivala Turizmu pomaga lastna glava. Ker je bil ta dan ves čas dež, se je prireditev s tržnice na prostem preselila v športno dvorano Medvode, kjer so bile na ogled najboljše ideje iz 30 slovenskih osnovnih šol. Letos je turistični podmladek ustvarjal na temo Športna doživetja bogatijo mladinski turizem. Na tržnici so sodelovali tudi učenci naše šole: Ajda Bogataj, Elija Jerman, Zala Krivec in Špela Kramar, saj so na regijski tržnici v Velenju osvojili zlato priznanje.

Zbrane sta nagovorila tako predsednik Turistične zveze Dominik S. Černjak kot tudi župan občine Medvode Nejc Smole, ki sta poudarila pomen športa. S športom se ne krepi samo naše telo, pač pa se s športom  krepi tudi naš um. S športom se naučimo reševati probleme, poleg tega pa znamo lažje sprejemati tudi poraze in kritike.

Vse ekipe so bile nagrajene z nagradami, ki so jih prispevala turistična društva in turistični ponudniki iz vse Slovenije. Štiričlanska strokovna komisija pa je podelila še 15 posebnih zlatih priznanj, kot npr. za najbolj izvirno vabilo na tržnico, najboljšega promotorja, najboljšo kostumografijo, najbolj pozitivno vzdušje na stojnici, najbolj prizadevno ekipo in podobno.

Med zabavnim delom programa so mladi spoznavali poklic barmana v živo. Okusen brezalkoholni koktajll jim je pripravil in predstavil Rok Dobnikar iz Gostilne Dobnikar na Katarini pri Ljubljani, ki je bil pred kratkim izvoljen za predsednika Društva barmanov Slovenije. Udeležencem je predstavil tudi atraktivno mešanje pijač, ki je znano pod imenom »flair«. Sam je večkratni prvak v mešanju koktajlov.

Učenci so na tržnici uživali, se družili z vrstniki in plesali.

Mentorica: Katja Brezovnik

Oglejte si tudi