Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

SREBRNO PRIZNANJE ZA TURISTIČNO NALOGO »KO ZGODBA POSTANE RESNIČNOST«

V torek, 10. marca 2015, smo se učenci naše šole udeležili 29. festivala Turizmu pomaga lastna glava s podnaslovom Zgodbe turizma, ki je potekal v Mercator centru Velenje. Festivala se je udeležilo 6 učencev 5. razreda Osnovne šole Vransko-Tabor, in sicer Lucija Klemen, Eva Dobrovnik, Saša Semprimožnik, Jana Semprimožnik, Tjaša Marko, Nives Podbregar, Samo Paulič, in 2 učenki 9. razreda Podružnične osnovne šole Tabor, in sicer Alja Cestnik in Lara Novak ter mentorici Katja Završnik in Polona Miklavc. V konkurenci 10 šol iz celjske, velenjske in koroške regije smo prejeli srebrno priznanje.

Za festival smo učenci od novembra naprej pripravljali turistično nalogo z naslovom Ko zgodba postane resničnost. V njej smo predstavili turistični produkt, in sicer popoldansko druženje za družine z otroki, starimi od 4 do 8 let.

Prireditev, ki smo jo predstavili v nalogi, nas skozi dve zgodbi popelje po obeh krajih, po Vranskem in po Taboru. Skozi zgodbo se otroci spoznajo z lokalnimi znamenitostmi. Idejo za zgodbi smo povzeli po legendah o čudežnem zvončku, duhcu v Stopniškem gradu ter legendi o Veroniki Deseniški in gradu Ojstrica. Po koncu zgodbe smo za družine pripravili tudi različne delavnice: delavnica izdelovanja punčk,  kron, vran ali skrinjic zlata iz različnih materialov.

Za sam festival smo izdelali kuliso gradu, obzidja in vrane na štoru. Pri tem nam je pomagala učiteljica Tina Puntar, za kar se ji zahvaljujemo.

Za festival smo izdelali tudi letake, ki so predstavljali našo zgodbo, ter obeske za ključe, na katerih so bili liki iz naše zgodbe (Veronika Deseniška, vrana, zvonček, grad).

Na stojnici smo morali obiskovalcem čim bolje predstaviti naš produkt, kar nam je tudi uspelo. Družili smo se tudi z učenci drugih šol, predvsem pa smo se imenitno zabavali.

Ker je bilo lepo vreme in smo imeli nekaj vmesnega prostega časa, smo odšli tudi na grad ter naredili nekaj skupinskih fotografij, ki si jih lahko ogledate spodaj.

V vseh nas po koncu festivala tli želja, da naš turistični produkt res zaživi. Prizadevali si bomo, da ga v spomladanskih dneh v obeh krajih tudi zares uresničimo.

 

Katja Završnik

Oglejte si tudi