Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

PROSTOVOLJCI IN FILOZOFI V LJUBLJANI

V četrtek, 21. maja, smo se učenci prostovoljci in učenci izbirnega predmeta filozofija za otroke in mentorji Darja Korpnik, Sanja Marn, Mirjana Kelavič, Miha Miklavc in Katja Završnik odpravili v Ljubljano.

 

V Ljubljani smo si naprej v Kinodvoru ogledali film Zeleno kolo, prvi celovečerec, ki je nastal v Savdski Arabiji. To je film o zabavni in pogumni desetletni deklici Vadždi, ki v konservativnem okolju preizkuša meje dovoljenega. Veliko je pripravljena storiti, da bi končno zaslužila za kolo, tega pa vozijo le fantje. Film je prejel že 16 festivalskih nagrad.

 

Po ogledu filma smo izvedli delavnico, v kateri smo se pogovarjali o samem filmu. Ugotovili smo, da obstaja veliko razlik med otroštvom v Sloveniji in otroštvom v Savdski Arabiji.

 

Ker smo bili že lačni, smo po ogledu filma in delavnice obiskali bližnjo stojnico, kjer pečejo pice ter si privoščili vsak en kos pice. Pica je bila nagrada za učence in njihovo pridno delo v tem šolskem letu.

 

Ko smo napolnili naše trebuščke, smo se na OŠ Maksa Čufarja spoznali s pojmom prostovoljstvo ter obnovili, kar že vemo o njem. Delavnici sta za nas pripravili prostovoljki Slovenske filantropije, organizacije za spodbujanje prostovoljstva.

 

Po vseh dogodkih je sledil prosti čas v BTC Cityju.

 

Imeli smo se lepo. Upamo, da bomo podoben dogodek lahko drugo leto spet izvedli.

 

Katja Završnik

 

 

Oglejte si tudi