Logo MojaObčina.si

Vransko

JUTRI
15°C
-5°C
SRE.
12°C
-4°C
Deli

Olimpijske igre nove dobe

Leta 776 pred našim štetjem so bile v stari Grčiji prve olimpijske igre. Prve zimske novodobne igre pa so bile leta 1896. Poletne olimpijske igre nove dobe pa so so se pričele leta 1924.  Vse igre so zaznamovali športniki, olimpijski ogenj, olimpijski žar, olimpijski dopingi, olimpijski otroci …

Tukaj pa že prihajajo prvi olimpijci. To so nastopajoči vranski umetniki. Na slavnostni otvoritvi zimskih olimpijskih iger v Pjongčangu so pripravili umetniški program. Prvošolci so na teh igrah pustili poseben pečat. V svojih opravah predstavljajo, da je šport tisti, ki združuje, ki povezuje, ki premaguje meje zmogljivosti in odganja doping in nešportno tekmovanje.

Učenci 2. a-razreda smo se v tokrat v zimske športnike spremenili,
da bi na olimpiskih igrah v Koreji kakšno medaljo osvojili.

2. b na olimpijske v Pjongčang smo prišli,
da bomo medalje po vrsti pobirali,
z zastavo najvišje vihrali in
Kdor ne skače, ni Slovenc kričali,
da bomo na koncu spet brez glasu ostali.
Naši športniki, naš ponos, verjamemo v vas.

Tretješolci smo soohorangi, beli tigrčki, ki so letos maskota olimpijskih iger v Pjongčangu.

Nasmejani mladiček belega tigra, gre sicer za eno najredkejših zveri, ki ima v južnokorejskem ljudskem izročilu prav poseben simbolni status svete živali, je svoje ime dobil iz skovanke korejskih besed za zaščitnika in tigra. Naravna sivo-bela barvna kombinacija kožuha belega tigra simbolizira tudi sneg in led, torej glavni značilnosti zime, ter podlagi, na katerih bodo tekmovali športniki na zimskih olimpijskih igrah. 

Prikupne bele tigrčke spremljajo naši pogumni zimski športniki.

V 4. a so olimpijske igre vrh dogodka za vsakega športnika. Na programu je podelitev medalj najuspešnejšim tekmovalcem: hokej na ledu, rolkanje po ledenih zaplatah, smučanje, kolesarjenje po triglavskem  ledeniku …

Glavna maskota letošnjih zimskih olimpijskih iger je beli tiger soohorang. Temu se bodo pridružili tudi naši predstavniki živalskih skupin. Pozdravite te štirinožne živali: muce, miši, tigre, lisjake, medvede in orle, ki se bodo letošnji maskoti pridružili na olimpijskih igrah. Nekatere bodo navijale, nekatere tekmovale. Izdelale pa so si svoje navijaške rekvizite, posebej oblikovane zastave - ponos 4. b-razreda.

5. a predstavlja olimpijske simbole, olimpijski ogenj in olimpijske kroge, ki predstavljajo zvezo petih celin in srečanje športnikov celega sveta. V krogih so povezani. Ne manjka tudi venček na glavi, pravi venček iz oljke, ki izvira iz antične Grčije.

6. a predstavlja zgodovino zimskih olimpijskih iger v lego izvedbi.

Na zadnji strani kock bodo prikazani plakati nekaterih OI od leta 1924 naprej, med njimi tudi Sarajevo. 

Z lego lahko ustvarimo nepredstavljive stvari, celo sestavimo zgodovino. 

6. b so smučarski skakalci. Ponos naše slovenske dežele je  ekipa šestih bratov Žrevc in navijačev …

Vranski pustni karneval ni nikoli kakšen škandal.
Mi smo navijači, nikakršni bahači.
Res, da nas je malo,
a za Slovenijo se bo dobro navijati dalo.

Mi smo 7. a, najboljši navijači širnega sveta, saj z Vranskega smo doma.

 

Mi smo 8. a in predstavljamo 1. grške olimpijske igre. Smo prižigalci ognja in nosimo bakle miru. Vse golobčke miru pa dobite v piceriji Golobček.

8. b smo navijači - zvesti nastopači. Z varnostniki spremljamo našo prelestno olimpijsko drsalko Sarino Češkovo. Na tej olimpijadi je poskrbljeno tudi za dobro slovensko hrano. Pri naših ponudnikih lahko dobite mastno slastno kranjsko klobaso in kislo zelje.

9. a zdaj smo prispeli, iz Pjongčanga prileteli. Najbolj zvesti navijači danes smo tu vaši zabavljači. Danes se bomo Brglezovih krofov nažrli in od smeha skoraj umrli.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!