Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
-0°C
JUTRI
19°C
3°C
Oceni objavo

ČEBELE IZ 2. A NAGRAJENCI NATEČAJA »DELUJ EKO – OHRANI ČEBELO IN SMREKO«

Natečaj že več let organizirata Medex in HOFER in skušata popeljati otroke v svet narave in čebel ter jim približati misel, kako pomembno je »že danes misliti na jutri«. Na njim zanimiv način skuša natečaj spodbuditi k razmišljanju o tem, kakšen je čist, zdrav in lep gozd ter kako pomembne so čebele za življenje in okolje, v katerem živimo. Zavedati se moramo, da smo vsi skupaj in vsak posameznik posebej odgovorni za ohranjanje naravnega ekosistema, del katerega so tudi zdravi gozdovi in čebele. 


Naloga je bila okrasiti vnaprej izdelano šablono praznične smreke iz lepenke, pri tem pa nam je bila izhodišče zgodba »Sivka in Ferdo praznujeta svetovni dan čebel«.  Naša zgodba govori o tem, kako si Sivka in Ferdo želita, da bi vsi na svetu izvedeli, kako pomembne so čebele. Odločila sta se, da bosta z "zelenimi" prevoznimi sredstvi, kot so kolo, skiro, kotalke, rolka, odšla okoli sveta po cvetlični poti. Vse, ki jih bosta srečala, bosta povabila k praznovanju svetovnega dne čebel. Ob tem sporočata, da je gozdna in cvetlična paša glavni vir hrane, zato je naravo treba ohranjati.


Izmed 600 prispelih smrek je bila naša izbrana med 84 najizvirneje okrašenih eko smrek, ki jih je izbrala interna komisija, sestavljena iz predstavnikov obeh organizatorjev. Za ta uspeh so zaslužni predvsem učenci iz
2. a-razreda OŠ Vransko-Tabor, zahvala pa gre tudi sodelavkam Mateji Potočnik, Klavdiji Kropec in Mateji Jeler. Smreke so v decembru krasile trgovine HOFER po Sloveniji. Našo lahko najdete v PE Koper Dolinska. Za nagrado smo prejeli medeni paket, sestavljen iz izdelkov obeh organizatorjev. Z veseljem se bomo posladkali!

 

Zapisala razredničarka 2.a-razreda Nataša Pečovnik

Oglejte si tudi