Logo MojaObčina.si
JUTRI
21°C
9°C
ČET.
20°C
11°C
Oceni objavo

ZBIRALNA AKCIJA OBLAČIL IN NOČ PROSTOVOLJCEV

Prostovoljci Osnovne šole Vransko-Tabor smo v prvi polovici novembra organizirali zbiralno akcijo oblačil, obutve, športne opreme, igrač, spominkov … Oblačila smo zbirali 14 dni v Vrtcu Vransko, v POŠ Tabor, v Vrtcu Tabor ter v Osnovni šoli Vransko. V 14 dneh smo zbrali veliko oblačil, obutve in ostalih predmetov in tako zopet pričarali nasmeh na obraze številnih ljudi, ki te stvari potrebujejo.

V petek, 14. 11. 2014, se je zbiralna akcija zaključila. Ob 15. uri smo odprli vrata ljudem iz bližnje in  daljne okolice, da so med oblačili in drugimi predmeti našli tisto, kar potrebujejo. Vsako leto se akcije udeleži več ljudi, na kar smo ponosni, saj s svojim delom razveselimo marsikoga in s tem se glas o delovanju krožka širi. Vsak obiskovalec, ki je prišel, je našel nekaj zase in je zadovoljen odšel domov.

Zbiralno akcijo smo letos pripravili prostovoljci od 5. do 9. razreda ter prostovoljci Podružnične osnovne šole Tabor.

Po zaključku zbiralne akcije smo prostovoljci večer in noč preživeli v šoli. Sami smo spekli večerjo ter ustvarjali različne izdelke. Izdelovali smo majhna presenečenja za starejše občane Vranskega in izdelke za šolski božični bazar. Marsikdo med nami se je prvič lotil šivanja in pri tem tudi užival. Ko nas šivanke in škarje že niso več ubogale, smo si pripravili učilnice ter se ob filmu potopili v sanje.

S svojim delom smo nadaljevali tudi v soboto.

Vsem, ki ste darovali stvari in ki ste nam pri izvedbi zbiralne akcije kakor koli pomagali, se iskreno zahvaljujemo in upamo na vašo pomoč tudi v prihodnje.

 

Mirjana Kelavič, Polona Vodičar, Katja Završnik, Miha Miklavc

Oglejte si tudi