Oceni objavo

Spomladanska čistilna akcija

V soboto, 13. aprila 2013, je na Vranskem potekala že tradicionalna spomladanska čistilna akcija. Z vremenom smo tokrat le imeli nekaj več sreče kot pred tednom dni, ko je bila čistilna akcija zaradi dežja odpovedana.

V oblačnem jutru se nas je zbralo nekaj manj kot prejšnja leta, kar pa ni pokvarilo našega dobrega razpoloženja in odločenosti, da očistimo okolico lokalnih cest in javnih poti v občini. Na zbirnem mestu smo naredili načrt čiščenja, si razdelili PVC vreče in rokavice ter se odpravili na teren. Nismo še dobro odprli vreč, ko nas je že pozdravil dež, ki pa se je k sreči hitro poslovil. Vreče so se hitro polnile, mi pa smo se ob preštevilnih pločevinkah, plastenkah in steklenicah ob poti čudili, kakšna neznosna žeja je morala mučiti tiste, ki so vso to nesnago odvrgli.


Pobrali smo cca 10 m³ odpadkov, kar je precej manj kot ob primerljivih čistilnih akcijah v prejšnjih letih, iz česar je mogoče sklepati, da je v zavesti večine vse bolj prisotno spoznanje, da varovanje okolja ni le modna muha, ampak nuja, da pa to zavedanje žal še ni doseglo vseh.


Po koncu akcije smo vtise strnili ob odličnem bograču v Gasilskem domu Vransko.

Oglejte si tudi